Geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığı üzerinden 13 Eylül 2018 tarihinde duyurusu yapılan İlana göre İçişleri Bakanlığına bağlı olan Nüfus ve Vatandaşlık İşleri bünyesindeki personel eksikliğini gidermek için farklı alanlarda sözleşmeli olarak memur personel alımı yapacağını belirtmişti. Buna göre adaylar için başvuru süreci başladı ve başvuru şartlarını taşıyan adaylar başvuru yapabilecekler. Haberimizin devamında başvuru şartlarına, başvuru bilgilerine ve başvuru ekranına ulaşabileceksiniz.

HANGİ POZİSYONLARDAN PERSONEL ALINACAK?

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü bünyesine, 2 Kıdemli Bilgi Güvenliği Uzmanı, 3 .net uygulama geliştirme uzmanı, 2 kıdemli ağ uzmanı, 2 Sistem yöneticisi, 2 Sistem Uzmanı, 1 Tasarım Uzmanı ve Proje Yöneticisi, 1 Veri tanabı Yöneticisini, 2 Veri tabanı Uzmanı olmak üzere toplamda 15 sözleşmeli bilişim personeli alacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Öncelikle adayların başvuru yapabilmeleri için belirtilen başvuru şartlarını taşımaları gerekmektedir. Bu yönde adaylardan, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Herhangi bir suç hükmlülüğü bulunmamak, Bilgisayar çevre birimlerinin donanımı ve kurulan ağ yönetimi güvenliği hakkında bilgi sahibi olmaları kaydıyla güncel programlama dillerinden en az ikisini bildiğini belgelemek, Mesleki tecrübeye sahip olmak, Üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren fakültelerin bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden mezun olmuş olmak veya bunlara denkliği olan ve YÖK onaylı yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak şartları aranır.

Ayrıca her kadro için adaylardan pozisyonuna göre özel nitelik aranacak olup bunun dışında adayların Giriş sınavına katılabilmeleri için ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak ve YDS'den İngilizce dilinden puan almış olmaları gereklidir. Buna göre adayların KPSS puanının %70 i ve YDS puanının %30 u esas alınarak değerlendirme yapılacaktır.

BAŞVURULAR BAŞLADI:

Söz konusu ilan 13 Eylül 2018 tarihinde ilan edilmiş olup adaylar başvurularına 16 Ekim 2018 ( Bugün ) itibari ile başlayabilirler. Buna göre adaylar başvurularını en geç, 24 Ekim 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvuru için www.icisleri.gov.tr adresli internet sitesinde yer alan "2018 yılı Sözleşmeli Bilişim Personeli Sınavı Başvuru Formu"nu doldurarak elektronik ortamda başvuru yapılacaktır.

Başvursunu yapmış olan adaylar için 05 kasım 2018 tarihinde sınava girmeye hak kazanan adaylar şeklinde İçişleri Bakanlığı resmi internet sitesinde duyuru yapılacaktır. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için ve başvuru kılavızına ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

BAŞVURU EKRANI