Ülkemizde hazine bütçesinin en çok ayrıldığı kurum olarak bilinmekte olan ve Türkiye geneli bir milyon civarı çalışanı bulunmakta olan Milli Eğitim Bakanlığı MEB yeni atamalar yapmaya devam etmekte olup sivil memur alımları da gerçekleştirmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı MEB memur alımlarını genel olarak merkezi atamalar kapsamında yapmakta olup 2018 yılının ilk merkezi atamasında da 94 memur alımı yapacak.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM üzerinden yapılan duyuru ile Milli Eğitim Bakanlığı MEB'in kendi bünyelerinde görev yapmak üzere 94 memur alımı yapacağı açıklandı. Buna göre atamalar KPSS 2018/1 merkezi ataması kapsamında yapılacaktır. Peki alınacak olan pozisyonlar nelerdir?

ALINACAK POZİSYONLAR NELERDİR?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM KPSS 2018/1 merkezi yerleştirme ataması kapsamında önlisans ve lisans düzeyinden memur alıyor. Peki alınacak pozisyonlar nelerdir? Buna göre önlisans düzeyinden 76 kişi bilgisayar işletmeni ve tekniker, lisans düzeyinden ise 18 kişi avukat kadrosu için başvurularını gerçekleştirebilir. Adayların nitelik kodlarının uyum sağlaması gerekmektedir. Peki nasıl başvurular yapılacak?

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM KPSS 2018/1 ilanını kamuoyuna yayımladı ve Milli Eğitim Bakanlığı için toplam 94 memur alımı yapacağı açıklandı. Peki başvurular nasıl yapılır? Buna göre adayların müracaatlar için 5 Temmuz 2018 tarihine kadar Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi AİS'e giriş yapması ve KPSS 2018/1 üzerinden 15 TL'lik onay ücreti karşılığında başvurularını gerçekleştirmesi gerekmektedir.