Milli Eğitim Bakanlığı her sene kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere binlerce personel alımı yapmaktadır. Alım ilanları genel olarak MEB tarafından hazırlanmakta ve resmi internet sitesi aracılığı ile kamuoyuna duyurulmaktadır. Alımlarda bazı şartlar aranmakta ve beklenenden daha fazla aday başvurduğu için söz konusu kadroya ilgi oldukça büyük olmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından yapılan açıklama da kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere 500 maarif müfettiş alımı yapacaklarını duyurdu. Peki alımlar ne zaman yapılacak? Kimler başvuracak? Detaylar nedir?

Mülakat Yapılacak

FETÖ'nün askeri darbe girişiminin ardından neredeyse tüm kadrolar için mülakat sistemi geldi. Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın yayımladığı 500 maarif müfettiş alımı ilanında da mülakat yöntemi uygulanacak.

Bakanlık Maarif Başmüfettişi - 50 Personel (1. derece)
Bakanlık Maarif Müfettişi - 350 Personel (1. derece)
Bakanlık Maarif Müfettişi - 50 Personel (2. derece)
Bakanlık Maarif Müfettişi - 50 Personel (3. derece)

Yukarıda hangi pozisyonlar için toplam 500 maarif müfettiş alımı yapılacağı belirtilmiş olup dereceleri de hemen yanlarında belirtilmiştir. Başvuru yapacak olan adaylar mülakatlara alınacak olup mülakatta da başarılı bulunanlar Bakanlık Maarif Müfettişi bünyesinde çalışacak. Mülakat başvuruları 19 Aralık - 23 Aralık 2016 tarihleri arasında yapılacak. Başvuru adresi aşağıda belirtilmiş olup adayların resmi bildiriyi incelemesi gerekmektedir.

Resmi Bildiri İçin Tıklayınız

MEB Ek Hizmet Binası Milli Müdafaa Caddesi No: 6 Kat: 1 Kızılay/ANKARA
Editör: TE Bilisim