Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sayfasında yayımlanan ilana göre 20 bin kişi alınacak. Uzun zamandır ilanı beklenen ilan Milli Eğitim Bakanlığı tarafınfan 2018 Mart Sözleşmeli Öğretmenliğe Başvuru Ve Atama Duyurusu yayımlandı. Bunun üzerine kılavuz yayımlandı ve adaylar kılavuza göre başvurularını yapabilecek. Buna göre başvuru yapacak adaylardan bazı nitelikler aranmakta ve bu nitelikler sonucuna göre adaylara sınav yapılacaktır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Milli Eğitim Bakanlığı sözleşmeli öğretmen alım ilanına başvuru yapacak adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Mezun olunan yükseköğretim programı, Bakanlığın öğretmenliğe atanacakların tespitine ilişkin kararına göre atama yapılacak alana uygun olmak, Öğretmenliğe kaynak teşkil eden yükseköğretim programlarından mezun olanların ihtiyacı karşılamadığı alanlara atanacaklar hariç olmak üzere, Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon Programı/Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programından birinin başarıyla tamamlamış olmak, 2017 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP10 ve KPSSP121- KPSSP120 puan türlerinden en az 50 puan almış olmak, memurluktan veya öğretmenlikten atılacak herhangi bir ceza almamış olmak, Yurtdışında eğitim görmüş olanlar için gerekli denkliğe uygun olmak niteliklerini taşıyan adaylar başvuru yapabilirler.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar başvuru işlemlerini elektronik ortamda gerçekleştirledirler. Buna göre başvurular, (http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr adreslerinden) yapılacak olup başvuru sonucuna göre adaylara sözlü sınav yapılacak. Ayrıca Milli Eğitim bakanlığının yayımlamış olduğu sınav takvimine göre sözlü sınav merkezlerinin ilanı 02 Mart 2018 tarihinde ilan edilecek daha sonra ise 08 Mart 2018 tarihinde tercih işlemleri alınacaktır. Buna göre 14 Nisan 2018 tarihi ile 05 Mayıs 2018 tarihleri arasında sınav yapılacaktır. Aşağıda sizlerle paylaştığımız sınav takviminden detayları alabilirsiniz.

Not: Sözlü sınav sonuçlarının ilanı, sonuçlara ilişkin itiraz ve atama sürecine ilişkin diğer hususlar daha sonra http://meb.gov.tr ile http://ikgm.meb.gov.tr adreslerinden ilan edilecektir.

ilanın tam metnini incelemek isteyen adaylar https://ikgm.meb.gov.tr/www/2018-mart-sozlesmeli-ogretmenlige-basvuru-ve-atama-duyurusu/icerik/792  bağlantısı üzerinden detayları öğrenebilirler. Ayrıca Buraya tıklayarakta ilanın detaylarına ulaşabilirsiniz.

Ayrıca İşin Olsa olarak mobil uygulaması hazırladık ve yakın zaman içerisinde yayına almıştık. Sizlerde bu uygulamalayı telefonunza indirerek anlık olarak yayımlanan memur personel alım haberlerdinden haberdar olabilirsiniz. Mobil uygulamamız İOS ve Andorid cihazlar için geçerlidir.

İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

Ayrıca bizleri sosyal medya üzerinden takip edebilirsiniz. Aşağıdan Sosyal Medya hespalarımıza ulaşınız.

Facebook Sayfamız: İşçi Personel Memur Alımı

Güncel ilanları takip edebileceğiniz ve diğer kullanıcılar ile tartışabileceğiniz Facebook Gurubumuz: İşçi Personel Memur Eleman Alımları

Twiter Hesabımız: İşinOlsa

İnstagram Hesabımız: kamumemurpersonelalimi

Editör: TE Bilisim