Ülkemizin en bilinir kamu kurumları arasında yer almakta olan kamu kurumları arasında yer alan Merkez Bankası yurt geneli faaliyetlerini sürdürmekte olup ihtiyaçlarına göre olmak üzere aralıklarla kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere memur alımı gerçekleştirmektedir.

Merkez Bankası tarafından geçtiğimiz günlerde kamuoyuna kamu personeli alımı ilanı yayımlandı. Buna göre Merkez Bankası 30 memur alımı yapıyor peki hangi pozisyonlar için Merkez Bankası 30 memur alımı yapılıyor? İşin Olsa ekibi olarak tüm detaylar hakkında sizlere bilgi veriyoruz.

ARANAN ŞARTLAR NEDİR?

Merkez Bankası denetçi yardımcısı içni 15 memur ve bilişim teknoloji denetçi yardımcısı için 15 memur alımı toplam 30 memur alacak. Kimler başvurabilir. Buna göre adayın iyi derecede ingilizce bilmesi gerekiyor. Örneğin YDS için 80 ve üzeri puan alınması gerkemekte olup 2017 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavından (KPSS) en az 85 KPSSP1 puanı veya son başvuru tarihi itibarıyla son iki yılda yapılan GRE sınavından en az 158 sayısal puan veya Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (ALES) en az 85 sayısal puan veya GMAT sınavından en az 630 puan almış olmak gerekiyor.

Adayların yine En az dört yıllık eğitim veren Türkiye’de veya yurt dışındaki denkliği Yükseköğretim Kurulunca tanınmış yükseköğretim kurumlarının Denetçi Yardımcısı için iktisat, işletme, hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri ile bankacılık, finans, iktisat, işletme, maliye, muhasebe, uluslararası ticaret, işletme mühendisliği, endüstri mühendisliği bölümlerinden mezun olmak gerekiyor. Bilişim Teknolojileri Denetçi Yardımcısı pozisyonu için ise bilgisayar mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik elektronik mühendisliği, elektronik ve haberleşme mühendisliği, kontrol ve sistem mühendisliği, yönetim bilişim sistemleri bölümlerinden mezun olması gerekmektedir.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Merkez Bankası toplam 30 memur alımı yapıyor peki nasıl başvuru yapılır? Buna göre aranan şartlar ve detaylar hakkında net bilgilerin öğrenilmesi için aşağı bölüme resmi bildiriyi ekledik buradan tüm detaylar öğrenilerek başvurular 19 Şubat 2018 tarihine kadar adayların Merkez Bankasının Genel Ağ sitesi İnsan Kaynakları sayfasından, istenilen belgeleri yüklemek suretiyle elektronik yolla yapmaları gerekmektedir.

RESMİ BİLDİRİ BURADA

Editör: TE Bilisim