Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak amaçlı farklı alanlarda Denetçi Yardımcısı alacağını belirtmişti. Yayımlanan ilana göre Merkez Bankası TCMB toplamda 30 kişilik kadro ile 15 Denetçi Yardımcısı ve 15 Bilişim Teknolojileri Denetçi Yardımcısı alacak. adaylar başvurularına ilanın yayımlanması ile başlamışlardı. ANcak henüz başvurularını tamamlamamayan veya başvuru yapmamış olan adaylar için başvurularda son günlere gelindi. Başvurusunu yapan adaylar başvuru şartlarına göre sınav yapılacak. Sınav sonucuna göre ise başarılı olan adaylar kadroya alınacaktır.

Buna göre adaylar bu kadrolarda tam zamanlı çalışacak olup, Denetçi Yardımcısı için aadaylar Denetim Genel Müdürlüğü İdare Merkezi Ankara ve İstanbul illerinde çalışacak. Bilişim Teknolojileri Denetçi Yardımcısı için ise Denetim Genel Müdürlüğü İdare merkezi Ankara ilinde çalışacaklardır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK.

Merkez Bankası 30 Memur Alımı ilanına başvuru yapacak adaylardan, en az dört yıllık eğitim veren fakültelerin ilgili bölümleri olan, Denetçi Yardımcısı için iktisat, işletme, hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri ile bankacılık, finans, iktisat, işletme, maliye, muhasebe, uluslararası ticaret, işletme mühendisliği, endüstri mühendisliği bölümlerinden ve Bilişim Teknolojileri Denetçi Yardımcısı pozisyonu için, bilgisayar mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik elektronik mühendisliği, elektronik ve haberleşme mühendisliği, kontrol ve sistem mühendisliği, yönetim bilişim sistemleri bölümlerinden mezun olmuş olmaları gereklidir.

Ayrıca genel olarak, 01.01.1988 ve sonrası doğumlu olmak, Türk Vatandaşı olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamak, İletişim yönü güçlü olmak, İkna edici ve işbirliğe yatkın olmak, Eleştirel düşünme becerisine sahip olmak, sözel ve yazılı anlama ve ifade yeteneği sahip olmak ve Herhangi bir kurumda mecburi hizmet şartı olmamak şartları aranmaktadır.

Bunlara ek olarak adaylardan KPSS ve YDS şartlarıda aranmaktadır. Buna göre 2017 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP1 puan türünden en az 85 puan almış olmaları ve Yabancı Dİl Sınavından TOEFL-IBT den en az 96 puan almış olmaları şarttır.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Adaylar başvurularına ilanın yayımlanması ile birlikte başlamış olup en geç 19 Şubat 2018 tarihine kadar başvurularını tamamlamaları gereklidir. Adaylar başvurularını sadece Merkez Bankası resmi internet sayfası olan (www.tcmb.gov.tr) adresi üzerinden yapacaklardır. Söz konusu ilan için aşağıdaki bağlantıları kullanarak ilanın tam metnine ve başvuru sayfalarına ulaşabilirsiniz.

İlanın Tam Metni İçin Buraya Tıklayınız.

Başvuru sayfası ve diğer bilgilere ulaşmak için https://goo.gl/MdSUoA Bağlantısını tarayıcınıza kopyalayıp yapıştırabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim