Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki öğretmen eksikliğini karşılamak üzere geçtiğimiz günlerde ilan yayımlamıştı. Söz konusu ilana göre Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 9 uncu maddesi kapsamında ek ders ücreti karşılığında görev yapanlardan 652 sayılı MEB Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 15 inci maddesine göre 5 Bin ( 5000 ) sözleşmeli öğretmen alımı yapılacak. Ancak başvuruların 13 Haziran 2018 tarihinde sona ermesi beklenirken yapılan son duyuruya göre Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı yeni duyuruya göre başvuru süresini uzattı.

YAPILAN DUYURU NEDİR?

Milli Eğitim Bakanlığı başvuru süresini uzatmak için bazı nedenler belirtti. Buna göre Milli Eğitim Bakanlığı Ek Ders ücreti karşılığında görev yapanların sözleşmeli öğretmenlik alımına bağlı başvurularda bazı adayların sigorta pirimlerinde hatalar olduğu duyumunu almış ve başvuru süresini uzatmıştır.

Bu çerçevede hata olduğu tespit edilenlerin sigorta prim gün sayılarının ilgili kurumlarca düzeltilmesi ya da bir örneği ekte yer alan yukarıdaki yazı çerçevesinde hesaplanmasının uygun olacağı değerlendirilmiştir.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

5 bin öğretmen alım ilanına başvuru yapacak adaylardan, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, MEB e bağlı eğitim kurumlarından 2017 ve 2018 eğitim öğretim yılında ek ders ücreti karşılığında görev yapmış olmak, 3. Bakanlığımıza bağlı resmî eğitim kurumlarında ek ders ücreti karşılığında (uzman ve usta öğretici dahil) Sigorta primi ödenmiş çalışma süresi, 13/06/2018 tarihi itibarıyla bu görevlerinden dolayı en az 540 gün sigorta primi ödenmiş olmak, 2017 yılında ÖSYM tarafından yapılan KPSS'den (KPSSP10 ve KPSSP121- KPSSP120) en az 50 puan almış olmak gibi nitelikler aranmaktadır. Daha fazla detaya ulaşmak için İlanın tam metnini inceleyeniz.

İlanın Tam Metni

BAŞVURULAR UZATILDI:

Söz konusu ilan 17 Mayıs 2018 tarihinde yayımlanmış olup, başvuruların 13 Haziran 2018 tarihinde bitmesi bekleniyordu ancak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan son duyuruya göre başvurular 22 Haziran 2018 tarihine kadar uzatıldı.Buna göre Başvurular elektronik ortamda (http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr adreslerinden) alınacaktır. MEB tarafından yapılan duyuruya ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim