Kamu kurum veya Kamu kuruluşşları bümnyelerindeki memur personel eksikliğini karşılamak amaçlı farklı pozisyonlarda ve niteliklerde çok sayıda memur personel alımı yapıyorlar. Alımlarına Nisan ayında da devam eden ve Mayıs ayında da devam edecek olan kamu kurumları 25 binden fazla memur personel alacaklar. Adaylar kurumların istedikleri şartları yerine getirmeleri dahilinde başvurularını kabul edecek.

KPSS'Lİ KPSS'SİZ ALIM YAPILIYOR

Mayıs ayı memur personel alımları devam etmektedir. Kamuya memur alımı yapacak olan kurumlar adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aramaktadır. Ancak bazı kurumlar ise alımlarında tecrübe veya bunun dışında Yabancı dil gibi ve eğitim seviyesine göre Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aramamaktadır. Bir çok kişi KPSS Şartı Olmadan Memur Personel Alımı haberlerini takip etmekte olup ilk çıkacak fırsatta başvurularını gerçekleştirmektedir.

Ancak bir çok kurum KPSS şartı aramakta olup ve adayların belirtilen minimum taban puanı ve daha yüksek puanı almış olmaları gerekli. Adayların puan sıralamasına göre yapılacak olan Giriş sınavına katılıp katılamıyacakları ve hatta Giriş Sınav sonucunun ve KPSS puan sırasının ortalaması alınarak en yüksekten başlanılarak kadrolar doldurulacaktır.

EN AZ KPSS 55 PUAN İLE ALIM YAPILACAK

KPSS Puanı ile alım yapacak olan kurumlar en az Kamu Personeli Seçme Sınavından 55 puan almış olması gerekmektedir. Adaylar en az lise mezunu olmak şartı ile Önlisans ve Lisans mezunu olmaklı. Lise mezunu kadrosuna başvuru yapacak adaylar KPSSP94 puan türünden, Önlisans mezunu adaylar KPSSP93 puan türünden ve Lisans mezunu adaylar KPSSP3 puan türü üzerinden değerlendirilecektir.

GENEL ARANAN NİTELİKLER:

Mayıs ayı memur personel alımı ilanlarına başvuru yapacak adaylar, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, en az lise mezunu olmak, KPSS aranan kurumlarda aranan KPSS puanını taşımak, alım yapılacak kadro için istenilen eğitim şartlarını taşımak, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, kamu halarından mahrum bulunmamaları, görevini yapmalarına herhangi bir engeli bulunmamalarıi yaş şartını taşımaları ve diğer genel şartları taşımak.

BAŞVURULAR:

Mayıs ayı memur alımı ilanlarına başvuru yapacak olan adaylar aşağıdaki verdiğimiz Mayıs ayı personel alımı tablosuna göre ilanların detaylarını inceleyebilirler. Başvuru yapacak adaylar, başvuru süreleri içerisinde başvurularını gerçekleştirmelidirler. Adaylar niteliklerin tamamını taşıdıkları dahilinde başvurularını gerçekleştirebilirler.

www.isinolsa.com ailesi olarak sizlere Mayıs ayı kamuya memur personel alımı yapacak bütün kurumları tablo şeksinde bir araya topladık. Aşağıdaki tabloda alım yapacak kurumu, KPSS şartının olup olmadığını, son başvuru tarihini, alım sayısını ve detayları göreceksiniz.

MAYIS AYI MEMUR PERSONEL ALIMLARI

Alım Yapacak
Kurum veya
Kuruluş ve
Pozisyon

KPSS Şartı

Alınacak Personel Sayısı

Son Başvuru Tarihi

Detaylar

Milli Savunma Bakanlığı

Yok

11000

01/12/17

TIKLAYIN

Milli Savunma Bakanlığı

Yok

13000

01/12/17

TIKLAYIN

Gazi Üniversitesi 

Var

8

05/06/17

TIKLAYIN

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı

Var

4

30/06/17

TIKLAYIN

Devlet Hava Meydanları

Var

126

09/06/17

TIKLAYIN

TÜLOMSAŞ

-

50

31/05/17

TIKLAYIN

Artvin İl Özel İdaresi 

-

1

01/06/17

TIKLAYIN

 Doğu Marmara Kalkınma Ajansı

Var

16

16/06/17

TIKLAYIN

Güney Ege Kalkınma Ajansı

Var

3

16/06/17

TIKLAYIN

Serhat Kalkınma Ajansı

Var

12

30/06/17

TIKLAYIN

Eti Maden İşletmeleri

-

1

10/06/17

TIKLAYIN

Jandarma Genel Komutanlığı

Yok

-

30/06/17

TIKLAYIN

TOPLAM

-

24 Bin 221

-

TIKLAYIN

Editör: TE Bilisim