Fethullahçı Terör Örgütü üyelerinin kamudan ihraç edilmesi ile binlerce pozisyon boş kaldı. Bilindiği gibi son açıklanan rakamlara göre 90 bin kişi görevden uzaklaştırıldı. Bu personellerin yerine kamu kurum ve kuruluşları yayınladıkları ilanlar ile kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere personel alımı yapacağını duyurdu. Peki hngi bakanlıklar alım yapacak, hangi pozisyonlar için alım yapılıyor.

50 Bin Personel Alımı

Şu anda yayında olan ve alımları devam eden ilanlar incelendiğinde 50 bin civarı alımın yapıldığı ve yapılacağı görülmektedir. Bilindiği gibi Milli Eğitim Bakanlığı 15 Bin öğretmen alımı yapacağını yayınladı ve bu alımın Aralık 2016'dan önce olması beklenmektedir. Polis Özel Harekat için 10 bin alım yapılması bekleniyor. Sağlık Bakanlığından yapılan açıklama ile de yıl içerisinde toplam 20 bin personel alımı yapılacağı duyuruldu. Aynı zamanda Adalet Bakanlığı da 3 bin personel alımı yapıyor. Şu anda yayınlanan ve yayınlanacak olan ilanlara göre toplam 50 bin personel alımı yapılacak.

Ancak kamudan 90 bin kişi görevden uzaklaştırıldı. Bu personellerin yerine görevden alınan sayı kadar memur alımı yapılacak. Tabi şu anda bundan sonra ne kadar daha alım yapılır hangi bakanlık açıklama yapar ve personel alımı için ilan yayınlar bilinmiyor ancak kısa sürede sayıların netlik kazanması bekleniyor. Sosyal medya da yapılan yorumlara göre yıl içerisinde 30 - 40 bin memur alımının daha yapılmasının gerektiği belirtiliyor.