Devlet Personel Başkanlığı önce olmak üzere Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesindeki işçi personel eksikliğini karşılamak için ilan yayımlanmıştı. Söz konusu ilan sonradan Türkiye İş Kurumu ( İŞKUR ) üzerinde yayımlandı ve adaylar başvurularına başladı. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar için yayımlanan Ek -1 listesi yani kadro dağılımını sizlere bu haberimizde sunacağız.

Söz konusu alımlar Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü İl Müdürlüklerine ve bağlı olduğu ilçeler dahil olmak üzere yurt müdürlüklerine alım yapılacaktır. Buna göre Kredi ve Yurtlar Kurumu Sürekli işçi, Engelli İşçi ve Eski hükümlü işçi alımı yapacaktır. Engelli olarak 406, Eski Hükümlü olarak 330 ve Sürekli işçi olarak 2 bin 264 kişilik boş kadro bulunmakta. Buna göre Güvenlik Görevlisi, Bakım Onarım Personeli, İklimlendirme Görevlisi/Kaloriferci ve Temizlikçi meslek kolunda daimi süreli işçi ile Temizlikçi meslek kolunda Engelli ve Eski Hükümlü işçi alınacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Yapılacak arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Özel kanun veya diğer mevzuatında yer alan şartları taşımak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak şartları aranacaktır.

Ayrıca, Güvenlik, Bakım-Onarım ve İklimlendirme Personeli olanlardan en az lise mezunu olmaları ve 2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP94 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir. Diğer Temşzlikçi pozisyonu için ( Engelli ve Eski Hükümlü ) en az ilköğretim mezunu olmak şartları aranacaktır.Güvenlik Görevlisi ve İklimlendirme Görevlisi/Kaloriferci için Vardiyalı çalışmaya engel durumu olmamak şartıda aranacak.

BAŞVURULAR:

Adaylar başvurularına İŞKUR üzerinden başladılar. Buna göre başvurular en geç 27 Ağustos 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular hakkında detaylı bilgi almak isteyen adylar Buraya Tıklayarak başvurularını yapabilirler.

Kadro dağılımı ve İllere göre dağılımına ulaşmak isteyen adaylar aşağıdaki Ek-1 Listesi bağlantısına tıklayarak yayımlanana ek-1 listesine ulaşabilirler.

Ek-1 Kadro Dağılım Tablosu

Editör: TE Bilisim