Mart ayının son günüde alım duyurusu yapmıştı. Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesindeki personel eksikliğini gidermek amaçlı toplamda 1044 sözleşmeli Yurt Yönetim Personeli alacak. Adaylar başvurularına 05 Nisan 2017 tarihi itibari ile başlamıştır. Son başvurular ise 14 Nisan 2017 saat 23:59 a kadar devam edecektir. Bu tarihten sonra yapılan hiç bir başvuru kabul edilmeyecektir.

Alım Yapacak Birim : Kredi ve Yurtlar Kurumu
Alınacak Personel Sayısı : 601 Kadın ve 443 Erkek olmak üzere toplam 1044,
Son Başvuru Tarihi: 14 Nisan 2017
Alım Yapılacak Pozisyon : Sözleşmeli Yurt Yönetim Personeli,

ALIM KADROLARI:

Kredi ve Yurtlar Kurumu 1044 kişilik boş kadro ile erkek ve bayan adaylar almaktadır. Buna göre Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesine 601 kişilik bayan alımı ile 433 kişilik erkek alım kadrolarını tüm Türkiye genelindeki yurtlara dağıtmıştır.Bu alım kadrolarına ilanın tam metninden ulaşabilirsiniz.

SINAV ŞARTI :

Kredi ve Yurtlar Kurumu alım yapacağı adaylara sınav sistemi uygulayacaktır. Sınav sözlü biçiminde yapılacak olup, başvurusu onaylanan adaylar için sözlü sınava girmeye hak kazananlar, sınav yerleri ve sınav tarihleri 24.04.2017 tarihinde (www.gsb.gov.tr) ve (www.yurtkur.gsb.gov.tr) internet adreslerinde ilan edilecek olup, ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır. Sözlü sınavda genel kültür, ifade yeteneği ve muhakeme gücü, temsil kabiliyeti ve iletişim becerileri olmak üzere dört başlıkta sınav komisyonu üyelerinin her biri tarafından ayrı ayrı değerlendirilecek. Sınavda başarılı not alabilmek için 100 üzerinden en az 70 puan almış olmak şarttır.

SINAV İÇİN KPSS ŞARTI :

Sınava katılmak isteyen adaylar diğer şartlar dışında Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı da aranacaktır. Adaylar 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından, KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak zorundadır. Sınav için KPSS puanı en yüksek olan adaylar sınava çağırılacaktır. Diğer adaylara göre KPSS puanı yüksek olan adaya öncelik tanınacaktır.

DİĞER ŞARTLAR:

Adaylar KPSS dışında, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, herhangi bir suç hükümlüğü bulunmamak, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Üniversitelerin dört yıllık eğitim veren lisans programlarından mezun olmak, veya buna denkliği olan YÖK tarafından onaylanmış yabancı okullardan mezun olmak, sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yaşlı aylığı almıyor olmak, görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmaması şartları aranacaktır. KPSS şartına ve bu bütün şartlara uygun olan adayların başvuruları kabul edilerek sınava girmeye hak kazanacaklardır.

BAŞVURULAR 14 NİSAN 2017 TARİHİ SON!

Başvurular 05 Nisan 2017 tarihinde başlamış olup, adaylar en geç 14 Nisan 2017 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmiş olmaları gerekmektedir. Başvurular 14 Nisan 2017 tarihi saat 23:59 a kadar, Gençlik ve Spor Bakanlığı Personel Alımı Online Başvuru Sistemi (http://basvuru.gsb.gov.tr) üzerinden elektronik ortamda yapacaklardır. Elektronik ortamda başvuru formu doldurulmadan yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. İlanın Tam Metni için Buraya Tıklayınız.
Editör: TE Bilisim