Kültür ve Turizm Bakanlığı ihtiyacın az olmasından dolayı diğer kurumlara göre daha az personel alımı yapan kuruluşlardan bir tanesidir. Ancak memurların çalışma olanakları ve koşullarının göz önünde bulundurulması ile yayımlanan personel / memur alım ilanlarına beklendiğinden daha fazla aday başvuru yapmaktadır. Önümüzde ki hafta yapılacak olan memur atamalarında da personel alımı yapması beklenen Kültür ve Turizm Bakanlığının toplam kaç memur alacağı öğrenildi. Ancak ortaöğretim ve önlisans mezunları için her hangi bir kadro ayrılmaması adayları oldukça üzdü.

Lisans Mezunu Alınacak

Yayımlanan kadrolara bakıldığında Kültür ve Turizm Bakanlığının 85 memur ataması yapacağı görülmektedir. Fakat kurum sadece lisans mezunları için kadro ayırmış durumda yani önlisans ve ortaöğretim mezunları için her hangi bir kadro ayrılmadı.

Lisans Mezunu : 85 Kişi
Orta Öğretim Mezunu: Alım Yok
ÖnLisans Mezunu : Alım Yok

Yukarıda hangi mezunlar için toplam kaç kadro ayrıldığı belirtilmiştir. Lisans mezunları adaylar 21 Aralıkta başlayacak atama tercihlerinde bulunabilir fakat önlisans ile ortaöğretim mezunlarına kadro ayrılmadığı için tercihte bulunamazlar.