Uzun zamandır beklenen ilan yayımlandı. Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanmış olan ilana göre Kredi ve Yurtlar Kurumu ( KYK ) bünyesinde bulunan memur personel eksikliğini karşılamak için farklı kadro ve niteliklerde toplamda 1220 memur personel alımı yapacağını belirtti. Yayımlanan ilana göre başvuru yapacak adaylardan en az lise mezunu olmaları ve bu doğrultuda Kamu Personeli Seçme Sınavından puan almış olmaları gerektiği belirtilmiştir.

ALIM POZİSYONLARI NELERDİR?

Kredi ve Yurtlar Kurumu iki farklı ilan yayımladı. Yayımlanan ilk ilana göre Kredi ve Yurtlar Kurumu merkez teşkilatına ve taşra teşkilatına alım yapacak. Buna göre Merkez Teşkilatına 10 Diyetisyen, 5 Destelk Personeli ( Şoför ) olmak üzere toplmda 15 kişi ve Taşra Teşkilatına 162  Diyetisyen, 44 Psikolog, 162 Büro Personeli, 81 Destek Personeli (Şoför) olmak üzere toplam 449 sözleşmeli personel alınacaktır.

Yayımlanan bir diğer ilana göre ise Kredi ve Yurtlar Kurumu 463’ü kadın 293’ü erkek olmak üzere toplam 756 adet Sözleşmeli Yurt Yönetim Personeli alımı gerçekleştirecek. Buna göre KYK toplamda bin 220 kişilik boş kadro ile bünyesine alım gerçekleşitrecek.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Kredi ve Yurtlar Kurumu yukarıda belitilen pozisyonlara göre adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Askerliğini yaomış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, 2016 yılında yapılan kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans mezunları için KPSSP3 ve Lise mezunları için KPSSP94 puan türünden puan almış olmka, Herhangi bir sosyaşl güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak ve Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak şartları aranacaktır.

KADROSUNA GÖRE ÖZEL ŞARTLAR:

Kredi ve Yurtlar Kurumu adaylardan yukarıdaki nitelikler dışında bazı özel şartlarda aramaktadır. Buna göre, aşağıdan aranan özel şartlara ulaşabilirsiniz.

Diyetisyen Pozisyonu için: Beslenme ve Diyetetik Bölümü Lisans mezunu olmak veya denkliği olan Yutdışı yüksek kurumlarından mezun olmuş olmak ve KPSSp3 puana sahip olmak.

Psikolog Pozisyonu İçin: Bu pozisyon için adaylardan, Lisans programlarının Psikoloji bölümü mezunu olmak ve KPSSP3 puan türünden puana sahip olmak.

Büro Personeli Pozisyonu İçin: KYK Büro Personeli saylarından en az 4 yıllık eğitim veren Üniversitelerin Lisans eğitimi veren bölümlerinden mezun olmuş veya denkliği olan ve YÖK tarafından kabul edilen yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak ve KPSSp3 puan türüne puana sahip olmak.

Destek Personeli ( Şoför ) Pozisyonu için: En az Lise mezunu veya dengi okul mezunu olmak, D Sınıfı sürücü belgesine sahip olmak ve KPSSP94 puan türünden puana sahip olmak şartları aranacak.

Yurt Yönetim Personeli İçin: Bu pozisyon için adaylardan, Üniversitelerin en az 4 yıllık eğitim veren Lisans bölümlerinden mezun olmuş olmak veya buna denkliği olan ve YÖK tarafından onaylı olan yabancı okullardan mezun olmuş olmak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN VE NASIL YAPILACAK?

Başvuru yapacak adaylar başvurularına 09 Mayıs 2018 tarihi itibari ile başlayabilirler. Buna göre Adaylar başvurularını en geç 18 Mayıs 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. İlgili ilana başvurular son başvuru günü en geç 23:59 a kadar Gençlik ve Spor Bakanlığı Personel Alımı Online Başvuru Sistemi (http://basvuru.gsb.gov.tr) üzerinden elektronik ortamda yapacaklardır. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için ve ilanların tam metinlerine ulaşmak için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

Yurt Yönetim Personeli İlanı.

Şoför, Büro Personeli psikolog ve Diyetisyen İlanı

KYK İlanını daha yakından takip etmek için ve genel bilgiler hakkında detaylı bilgi almak için Mobil Uygulamamızı İnidirerek devamlı olarak cebinize gelmesini sağlayabilirsiniz. İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirmek için Buradan Ulaşabilirsiniz.