Bir çok Kamu kurum veya kamu kuruluşu bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak amaçlı alım yapmaktadırlar. Söz konusu ianlara, Devlet Personel Başkanlığı Türkiye İş Kurumu ve bakanlıkların veya kurumların resmi internet sayfalarında yayımlanmakta ve başvuru şatlarını taşıyan adaylar sözk onusu olan ilanlara başvuru yapabielcekler. İşin Olsa ekibi olarak sizler için KPSS en az 60 puan ile memur alımı yapan kurumların listesini hazırladık ve haberimizin devamında ilgili kurumlara ve başvuru bilgilerine ulaşabilirsiniz.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Adyalar başcurularını gerçekleştirebilmeleri için öncelikle belirtilen nitelikleri taşımak zorundadırlar. Genel şartları ve özel şartları yerine getiren adayların başvuruları geçerli sayılacak ve adaylar başvuru yapabileceklerdir. Buna göre adaylardan genel olarak, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesi uyarınca, Türkiye CUmhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar içni askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak ve Yapılacak Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek şartları aranacktır.

Ayrıca bu kapsamda adaylardan genel şartlara ek olarak pozisyonuna göre özel nitelikler de aranmaktadır. Buna göre adaylardan özel olarak, yaş şartı KPSS şartı, Eğitim şaı gibi nitelikler aranmaktadır.

Yaş Şartı: KPSS ile alım yapılan ilanlarda memur alımı için adaylardan Sınavın yapılacağı tarih itibari ile veya Ocak ayının ilk günü itibari ile 35 yaşından büyük olmamak şartı aranmaktadır. Ancak bazı ilanlar için Özellikle KYK 3 bin personel alımı ilanı için adaylara yaş şartı belirtilmemektedir.

Eğitim Şartı: Alım yapılacak pozisyon seviyesinde adaylar belirtilen bölümden mezun olmak zorundadırlar. Buna göre adaylar en az Lise mezunu olmak şartı ile, Ön Lisans veya Lisans mezunu olmaları gerekmektedir.

KPSS Şartı: Haberin başlığında da belirttiğimiz üzere kamuya kpss en az 60 puan ile binlerce memur personel alımı yapılacak. Buna göre adayların, 2016, 2017 veya 2018 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 60 puan olmak üzere, 70, 80 veya 85 puan almış olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR:

Söz konusu ilanlara başvuru yapacak adaylar başvurularını başvuru süresi içerisinde gerçekleştirmeleri gereklidir. Buna göre adfaylar başvurularını kurumların belirttiği yöntemde, Şahsen, e-posta veya elektronik ortamda yapmaları gerekmektedir.

3 BİN 400 MEMUR PERSONEL ALIMI:

İşin Olsa ekibi olarak sizler için KPSS en az 60 puan ile alım yapan kurumları topladık. Aşağıdaki ilanların detayları sayesinde ilanlara ulaşabileceksiniz. Aşağıda Kırmızı yazı ile belirttiğimiz ilanların üzerine tıklayarak ilgili ilanların detaylarına ulaşabileceksiniz.

KYK 3000 İşçi Personel Alımı Genel Nitelikler ve Özel Şartlar? Kadro Dağılımı? Nasıl Başvuru Yapılır?

Son Başvuru Tarihi: 27 Ağustos 2018

-

DPB'de Yayımlandı! TCDD İŞKUR Aracılığı İle 91 Kamu Personeli Alıyor

Son Başvuru Tarihi: 23 Ağustos 2018

-

KPSS En Az 60 Puan İle Savunma Sanayii Müsteşarlığı 60 Sözleşmeli Personel Alıyor!

Son Başvuru Tarihi: 18 Eylül 2018

-

Atatürk Üniversitesi 152 Kamu Personeli Alım İlanı Yayımlandı! Lise, Ön Lisans ve Lisans

Son Başvuru Tarihi: 27 Ağustos 2018

-

Yozgat Bozok Üniversitesi Sözleşmeli Kamu Personeli Alım İlanı Yayımlandı!

Son Başvuru Tarihi: 29 Ağustos 2018

-

Ege Üniversitesi Sınavsız 33 Kamu Personeli Alımı İçin İlan Yayımladı!

Son Başvuru Tarihi: 06 Eylül 2018 

-

Jandarma Genel Komutanlığı 2018-2 Personel Alım İlanı Yayımlandı!

Son Başvuru Tarihi: 07 Eylül 2018

-

Kişisel Verileri Koruma Kurumu KPSS İle 35 Memur Alım İlanı Yayımladı!

Son Başvuru Tarihi: 21 Eylül 2018

-

YÖK Sözleşmeli Kamu Personeli Alımı Yapacak

Son Başvuru Tarihi:  27 Ağustos 2018

-

Merkez Bankası Kadrolu Memur Personel Alımı Yapıyor

Son Başvuru Tarihi: 10 Eylül 2018