Diyanet İşleri Başkanlığı yayımlamış olduğu ilana göre bünyesindeki memur personel eksikliğini gidermek için farklı pozisyonlarda sözleşmeli memur ve personel alımı yapacak. Söz konusu ilan Diyanet İşleri Başkanlığı resmi internet sitesi üzerinde yayımlanmış olup, farklı pozisyon ve alanlarda 42 kişilik kadro ile alım yapılacak. Buna göre adayların başvuru yapabilmeleri için Kamu Personeli Seçme Sınavından puan almış olmaları gerekmektedir.

HANGİ KADROLARDA ALIM YAPILACAK?

Diyanet İşleri Başkanlığı toplamda 42 kişilik boş kadro ile, KPSS Puan sırasına göre, Ön lisans Mezunu 6, Lisans Mezunu 3, Lisans mezunu 2 Dizgi Operatörü, Lisans Mezunu 2 Muhabir, Ön Lisans mezunu 2 Muhabir ve Lisans mezunu 3 Redaktör olmak üzere toplamda 18 kamu personeli alacak.

Mesleki Uygulamalı Sınavla alınacak unvanlar ise, Ön Lisans Meznu 1 İşaret Dili Tercümanı, 5 Kameraman 4 Yönetmen ve Dini Yükseköğretim mezunu 2 Tashihçi olmak üzere toplamda 12 kişi alacak. KPSS Puanına göre Sözlü Sınavlar Alım Yapılacak ünvan ise, Lisans meuznu olan farklı dillerden mütercim - tercüman alımı gerçekleştirecek. Buna göre ise toplamda Diyanet İşleri Başkanlığı 42 kişilik boş kadro ile memur personel alımı gerçekleştirecek.

BAŞVUU ŞARTLARI NELERDİR?

Diyanet İşleri Başkanlığı alım yapacağı bu pozisyonlar için adaylardan, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlara göre, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, kamu haklarından mahrum bulunmamak gibi nitelikler aranır ve Kamu Personeli şartı olan ünvanlar için Ön Lisans mezunları için 2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP93 puan türünden ve Lisans mezunu olanlar için 2018 yılı KPSSP3 puan türünden en az 50 puan almış olmak şartları aranacaktır. Ayrıca pozisyonlara göre adaylardan özel nitelikler aranacak olup adaylar bu bilgiliere ilanın tam metninden ulaşabilirler. 

Ayrıca adaylar ilgili ilanlardan sadece bir ünvana başvuru yapabileceklerdir.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar başvurularına 24 Eylül 2018 tarihi itibari ile başlayabilirler. Adaylar başvurularını en geç 05 Ekim 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Adaylar başvurularını https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/KurumDisi/adresi üzerinden müracaat edeceği unvanla ilgili e-başvuru formunu doldurduktan sonra başvurularını onaylatmak üzere istenen belgelerle birlikte herhangi bir il müftülüğüne şahsen müracaat edeceklerdir.

İlan hakkında detaylı bilgi almak ve başvuru kılavuzunu incelemek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim