Bir çok kamu kurumu veya kamu kuruluşu memur alımı ve personel alımı yapıyor.Buna göre kamuya 38 bin 900 memur personel alıı yapılmaktadır. Üstelik KPSS en az 50 puan ile başvuru yapacağınız ilanlarda bulunmaktadır. Söz konusu bu haberimizde sizlere kamya memur alımı yapan, belediyeler, Kamu Kurumları, Bakanlıklar ve üniversitelerin bilgilerini vereceğiz. Sizde aşağıdaki ilanlara başvuru şartlarını taşımanız doğrultusunda başvuru yapabileceksiniz.

Ayrıca aşağıda bulunana kamu kurumları gibi ilanların yayımlandığında anında haberdar olmak için sizde İşin Olsa Mobil uygulamasını telefonunuza indirerek yayımlanan her ilandan haberdar olabileceksiniz.

ALIM YAPAN ÜNİVERSİTELER:

Manisa Celala Bayar Üniversitesi: Bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak isteyen Celala Bayar Üniversitesi toplamda 29 kişilik kadro ile bünyesine Lise mezunu 5 Lisasns mezunu 20 Hemşire ve Lise mezunu 4 Sağlık Teknikeri alımı gerçekleştirecek. Adaylardan bu yönde 2016 yılı KPSS puan durumu esas alınacaktır. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Ardahan Üniversitesi: Ardahan üniversitesi 1 kişilik kadro ile avukat alımı yapacak. Detaylı Bilgi İçin Buraya Tıklayınız.

Harran Üniversitesi: Harran Üniversitesi bünyesine 125 kişilik boş kadro ile, 100 Hemşire, 1 Röntgen teknisyeni, 3 Ebe, 2 Fizyoterapist, 2 Diyetisyen ve 19 Diğer Sağlık Personeli olmak üzere, Lise, Önlisans ve Lisans mezunu sözleşmeli personel alacak. Bu yönde adaylardan, 2016 yılı KPSS den en az 60 puan almış olmak şartı aranacak. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Balıkesir Üniversitesi: Üniversiteye 40 kişilik boş kadro ile, Lisans Mezunu 15 Hemşire, Lise Mezunu 17 Hemşire,2 Eczacı, 2 Fizyoterapist ve 4 Diğer Sağlık Personeli olmak üzere toplamda 40 kişi alınacak. Adaylardan bu pozisyon için 2016 yılı kamu Personeli Seçme Sınavından puan almış olmalar gerekmekte olup, Ancak eczacı pozisyonu için adaylardan KPSS şartı aranmamaktadır. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

ALIM YAPAN BELEDİYELER:

Boğazlıyan Belediyesi: Söz konusu belediyeye KPSS'den en az 50 puan almış olan personel adayları alnacak. Ayrıca alım kadroları farklı olup bu yönde KPSS 50 , 60 ve 70 puan da aranan pozisyonlarda mevcuttur. Buna göre KPSS En Az 50 Puan İle, 5 memur, 1 Bilet Satış memuru, 1 teknisyen ve 1 Veteriner alımı gerçekleştirecek. KPSS En az 60 puan ile ise, 1 Zabıta Memuru ve KPSS en az 70 puan ile 1 Mühendis olmak üzere toplamda Boğazlıyan Belediyesi 10 kişilik kadro ile alım gerçekleştirecek. Detaylı bilgiye Buraya Tıklayarak ulaşınız.

Van Belediyesi: Van belediyesi bünyesine Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri pozisyonlarında toplamda 140 kişilik boş kadro ile alım yapacak. buna göre adaylar başvurularını en geç 15 Haziran 2018 tarihine kadar yapmaları istenmektedir. Daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Pazaryeri Belediyesi: Pazaryeri belediyesi 1 kişilik kadro ile memur alacak. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

ALIM YAPAN BAKANLIKLAR:

Sağlık Bakanlığı: Sağlık Bakanlığı bünyesine toplamda 18 bin kişilik boş kadro ile memur personel alımı yapacağını belirtti. İlgili ilana başvurular ÖSYM tarafından hazırlanan KPSS 2018/5 tercih kılavuzu kapsamında yapılmaktadır. Bu yönde adaylardan 2016 yılı KPSS den lise mezunları için, Önlisans mezunları için ve Lians mezunları için puan alınmış olması gereklidir. Detaylı bilgi sahibi olmak isteyen adaylar Buraya Tıklayarak detaylı bilgi sahibi olabilirler.

Adalet Bakanlığı: Adalet bakanlığı bünyesine 14 bin 304 kişilik boş kadro ile İcra Katibi ve sözleşmeli personel alacak. Bu yönde Adalet Bakanlığı 5 bin 493 sözleşmeli personeli 1344 İcra Katibi ve Adalet Bakanığına bağlı olan Ceza ve Teckifevleri Genel Müdürlüğü 7 bin 467 sözleşmeli personel alacak. Adaylardan bu yönde 2016 Yılı KPSS'den en az 70 puan almış olmak şartı aranacak. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Adli Tıp Kurumu: Adalwet bakanlığına bağlı olan adli Tıp Kurumu bünyesine 200 memur alımı yapacak. İlgili ilana , Lise, Önlisans ve lisans mezunları başvuru yapabiileceklerdir. Ayrıca adayların da bu yönde KPSS den puan almış olmaları istenmektedir. Tedaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Milli Eğitim Bakanlığı: MEB 5 bin kişilik kadrosu ile  Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 9 uncu maddesi kapsamında ek ders ücreti karşılığında görev yapanlardan 652 sayılı MEB Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 15 inci maddesine göre 5 Bin ( 5000 ) sözleşmeli öğretmen alımı yapılacaktır. Detaylı bilgi için buraya Tıklayınız.

Maliye Bakanlığı: Maliye Bakanlığı toplamda 500 kişilik boş kadro ile bünyesindeki memur ekskliğini gidermek için, Vergi Müfettiş yardımcısı alacak. Ayrıca bu yönde adaylardan, 2017 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından puan almış olmak şartı aranacaktır. Adayların KPSS puan türleri esas alınarak yapılacak sıralama sonucuna göre ise Giriş sınavı uygulanacaktır. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

ALIM YAPAN DİĞER KURUMLAR:

Yargıtay Başkanlığı: Yargıtay Başkanlığı sözleşmeli olarak bilişim personeli alacağını geçtiğimiz günlerde belirtmişti. Yayımlanan ilana göre 5 kişilik boş kadro ile, 2 Web Prgramlama ve Tasarım Uzmanı ve 3 kişi Java Yazılım uzmanı olmak üzere 5 sözleşmeli bilişim personeli alıyor. Ayrıca adayların başvuruları kabul edilmesi ve Giriş sınavına katılabilmeleri için KPSS den ve YDS den puan almış olmaları şarttır. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Gelir İdaresi Başkanlığı: Gelir idaresi başkanlığı 2 farklı ilan yayımladı. Yayımlanan ilanlara göre 400 kişilik kadrı ile Gelir uzma yardımcısı ve 35 kişilik kadro ile Avukat alımı yapılacak. Başvuru yapacak adaylar öncelikle başvuru şartlarını taşımaları gerekmektedir. Buna göre daha detaylı bilgi almak isteyen adaylar Buraya Tıklayarak daha detaylı bilgi sahibi olabilirler.

MSB ANT: Milli Savunma bakanlığına bağlı olan Akaryakıt İkmal ve Nato Pol Tesisleri İşletme Başkanlığı bünyesindeki işçi personel eksikliğini karşılamak üzere Engelli statüsünde 1 Kişilik boş kadro ile Bilgisayar Teknisyeni alacağını açıkladı. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

TÜSEB: Tüseb İŞKUR arcılığı ile 2 kişi alacak. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

TÜBİTAK: TÜBİTAK toplamda 42 kişilik boş kadro ile İŞKUR aracılığı ile engelli ve Terörle Mücadelede Yaralanan statüsünde işçi personel alımı yapacak. Ayrıca adayların başvuru yapabilmeleri için KPSS ye girmiş olmaları gerekmektedir. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Emniyet Genel Müdürlüğü: EGM 2 Aşçı Yardımcısı ve 1 kişilik kadro ile Engelli Kuru Temizlemeci olmak üzere toplamda 3 kişi alacak. Adayların başvuru yapabilmeleri için KPSS ye girmiş olmaları ve en az lise mezunu olmaları şarttır. Ayrıca başvurular en geç 19 Haziran 2018 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

TEDAŞ: Tedaş bünyesine Ankara ve İstanbul illerinde 10 kişilik kadro ile kamu personeli alacağını belirtmişti.Buna göre TEDAŞ Engelli olarak, Ankara'da 2 Elektrik Teknikeri, 1 Harita Teknikeri ve 1 Elektrik Teknisyeni alacak. İstanbul ilinde ise, 1 Elektrik Teknikeri ve 1 Harita Teknikeri olmak üzere engelli 6 kişi alacak. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Kredi ve Yurtlar Kurumu: KYK 15 kişilik boş kadro ile sözleşmeli olarak bilişim personeli alacağını belirtti. Yayımlanan ilana göre adaylardan KPSS ve YDS puan şartları aranacaktır. Detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim