Lisans mezunu adaylarının girmiş olduğu Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS sonuçları ile senede iki kere olmak üzere merkezi yerleştirme memur atamaları yapılmaktadır. Bu memur atamalarında adaylar aldıkları KPSS puanları ile nitelik kodlarının uygun olduğu yerlere yerleşmeye çalışmaktadır. Buna göre 2018 yılının ilk merkezi ataması detayları açıklandı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM üzerinden yapılan açıklama da KPSS 2018/1 merkezi yerleştirme memur ataması başvurularının başladığı ve hangi kadrolar için adayların müracaat edebileceği duyuruldu. Buna göre mülakatsız lisans mezunu 782 memur alımı yapılıyor. Peki detaylar nelerdir?

ALINACAK POZİSYONLAR NELERDİR?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından yapılan duyuruda lisans mezunu 782 memur alımı yapılacağı açıklandı. Peki alınacak pozisyonlar nelerdir? KPSS 2018/1 merkezi ataması ile Mühendis, Antrenör, Çocuk Gelişimcisi, Kütüphaneci, Memur, Mimar, Programcı, Bilgisayar İşletmeni, Avukat, Psikolog, Sekreter, Hemşire, Veteriner Hekim, Fizikçi, Kimyager, Apron Memuru, ARFF Memuru, Veteriner, Diyetisyen, Kitap Patalogu, Restaratör, Biolog, Memur, Çözümleyici, Avukat, Grafiker, İcra Memuru, Fizyoterapist, İstatikçi, VHKİ, Mütercim, Müze Araştırmacısı kadroları için memur alımı yapılmaktadır.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Yukarıda verilen kadrolar için KPSS 2018/1 merkezi ataması kapsamında toplam 782 memur alımı yapılıyor. Peki başvurular nasıl yapılır? Buna göre başvurular 26 Haziran ile 5 Temmuz aralıklarında sürecek ve adayların bu tarihlere kadar https://ais.osym.gov.tr adresine giriş yapması KPSS 2018/1 atamasına tıklaması sisteme giriş yapması ve ardından nitelik kodlarına uygun kadrolar için müracaatlarını yapması gerekmektedir.

RESMİ İLAN BURADA
İşin Olsa / ÖZEL HABER