Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM aracılığı ile 2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS sonuçlarının açıklanması ile birlikte 2017 yılında iki merkezi atama, 2018 yılında da iki merkezi atama yapılacaktır. Bu senenin ilk merkezi yerleştirme ataması olan KPSS 2018/1'e ilişkin atama kılavuzu kamuoyuna duyuruldu.

Buna göre en çok adayın rağbet gösterdiği mezuniyetlerden bir tanesi olan önlisans grubu için KPSS 2018/1 ile 609 memur alımı yapılıyor. Buna göre Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS önlisans düzeyinde puan elde eden adaylar uygun olduğu nitelik kodları için başvurularını yapabilir. Peki 609 memur alımına ilişkin detaylar nedir?

ALINACAK POZİSYONLAR NEDİR?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM KPSS 2018/1 atamasına ilişkin duyuruda 609 önlisans mezunu memur alımı yapıldığı duyuruldu. Peki alınacak pozisyonlar nelerdir? Buna göre Sağlık Teknikeri, Memur, Şoför, Tekniker, Bilgisayar İşletmeni, Laborant, Veteriner Sağlık Teknikeri, Bilgisayar İşletmeni, Sekreter, Anbar Memuru, Programcı, Teknik ressam, Koruma ve Güvenlik Görevlisi, ARFF Memuru, Şoför, Veri hazırlama ve Kontrol İşletmeni, Veteriner Sağlık Teknikeri, Sekreter, Aşçı, Orman Muhafaza memuru, İcra memuru, Muhasebeci kadroları için memur alımı yapılmaktadır.

Kimi kadrolar için özel nitelik kodları, sertifikalar, ehliyet gibi şartlar aranırken kimi kadrolar için adayın sadece her hangi bir önlisans programından mezun olmuş olması yeterli olarak açıklanmıştır. Peki başvurular nasıl yapılır?

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM KPSS 2018/1 merkezi yerleştirme memur atamasına bakıldığında önlisans mezunu 609 memur alımı yapıldığı görülmektedir. Peki başvurular nasıl yapılır? Buna göre adayların tarayıcılarının url bölümüne https://ais.osym.gov.tr linkini yapıştırması gerekmektedir. Ardından karşılarına gelen ekran üzerinden KPSS 2018/1 atamasına tıklayacak adaylar sisteme giriş yaparak uygun olduğu kadrolara müracaatlarını yapabilir.

RESMİ İLAN BURADA
İşin Olsa / ÖZEL HABER

Editör: TE Bilisim