Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesinde bulunmakta olan Aday İşlemleri Sistemi (AİS) aracılığı ile 2017 yılının ikinci ve son merkezi ataması olan KPSS 2017/2'de üniversitelere toplam 170 kişilik kadro tanındı.

Buna göre Türkiye geneli farklı üniversiteler kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere en az ortaöğretim mezunu 170 kişilik memur alımı yapıyor. Peki hangi üniversiteler memur alımı yapıyor, mezuniyetlere göre üniversitelere memur alımı dağılımları ve detayları nedir.

MEZUNİYETLERE GÖRE DAĞILIMLAR

Türkiye geneli farklı devlet üniversiteleri kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere memur alımı yapıyor. Farklı mezuniyet gruplarına göre kadro dağılımları yapılmıştır. Peki mezuniyetlere göre kadro dağılımı nasıldır?

ÜNİVERSİTELER

Ortaöğretim: 11
Önlisans: 57
Lisans: 102
TOPLAM >>>>  170

Yukarıda hangi mezuniyet için kaç kişilik kadro ayrıldığı verilmiştir. Sırası ile en çok alım lisans, ön lisans ve ortaöğretim için yapılmıştır. Peki başvurular nasıl yapılacak.

BAŞVURULAR

Türkiye geneli farklı devlet üniversiteleri kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere toplam 170 kişilik memur alımı yapıyor. Batı'dan Doğu'ya çok farklı üniversiteler alımlarını gerçekleştirmekte olup atamalar ÖSYM'nin resmi internet sitesinde düzenlenen KPSS 2017/2 merkezi yerleştirme ataması kapsamında yapılmaktadır.

DİĞER KURUM ATAMALARINI BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim