Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesi aracılığı ile KPSS 2017/2 merkezi yerleştirme atamasında tercih kılavuzu yayımlandı ve tercihler dün itibari ile başladı. Buna göre yüz binlerce adaylar memur olabilmek için kendi nitelik kodlarına göre ilgili kadrolara müracaatlarını gerçekleştirmeye devam ediyor.

KPSS 2017/2 atamalarında çok sayıda farklı pozisyon için binlerce memur ve personel alımı yapılacaktır. En çok rağbet gören kadrolardan bir tanesi masa başı memurluk yani düz memurluk pozisyonudur. KPSS 2017/2 merkezi atamasında düz memur, masa başı memurluk için de kadro ayrıldı. Buna göre en az ortaöğretim mezunu olmak üzere toplam 260 kişilik memur alımı yapılacağı belirtildi. Peki hangi mezuniyet grubu için kaç kişilik atama yapılacak.

MEZUNİYETLERE GÖRE DAĞILIM

Türkiye geneli farklı kurumlar ya da üniversiteler KPSS 2017/2 ile toplam 260 masabaşı memur alımı yapıyor. Peki mezuniyetlere göre masabaşı memur alımı dağılımı nasıldır.

MEMUR

Ortaöğretim: 10 Personel
Önlisans: 185 Personel
Lisans: 65 Personel
TOPLAM >>>> 260 Personel

Yukarıda hangi mezuniyet grubu için kaç kişilik memur alımı yapılacağı belirtilmiştir. Peki alım yapan kurumlar hangileridir?

ALIM YAPACAK KURUMLAR

GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI
ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ MÜDÜRLÜĞÜ
GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ
HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI
İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ
AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAŞKANLIĞI
ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI

Yukarıda memur alımı yapacak olan kurumlar ve üniversitelerin bir bölümü verilmiş olup başvurular 23 Kasım 2017 tarihine kadar ÖSYM AİS aracılığı ile yapılacaktır.

DİĞER KURUM ATAMALARINI BURADAN ÖĞRENEBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim