Ülkemizde faaliyet göstermekte olan kamu kurumları açık pozisyonları için memur ve personel alımı gerçekleştirmektedir. Buna göre ilgili kamu kurumları açıktan atama ya da merkezi atama ile memur alımları gerçekleştirmektedir.

Bilindiği üzere 14 Kasım 2017 tarihinden bu yana KPSS 2017/2 merkezi yerleştirme atamaları Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesinde yer almakta olan Aday İşlemleri Sistemi ile devam etmektedr. Çok sayıda kurum toplam 2 bin 38 memur alımı gerçekleştirmekte olup en çok rağbet gören kadrolar arasında olan Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni (VHKİ) memur alımı yapılmaktadır.

MEZUNİYETLERE GÖRE DAĞILIM

Önlisans Mezunu - 181 Memur
Lisans Mezunu - 24 Memur

Yukarıda Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni (VHKİ) pozisyonu için mezuniyetlere göre kadro dağılımları verilmiştir. Peki hangi kurumlar Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni (VHKİ) pozisyonuna memur alımı gerçekleştirecektir.

ALIM YAPACAK BAZI KURUMLAR

KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU BAŞKANLIĞI
ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI
MALİYE BAKANLIĞI
TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU BAŞKANLIĞI VERİ HAZIRLAMA
EKONOMİ BAKANLIĞI
GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ

Yukarıda Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni (VHKİ) pozisyonu için memur alımı yapacak olan kurumların bazıları verilmiş olup adayların 23 Kasım 2017 tarihine kadar müracaatlarını gerçekleştirmesi gerekmektedir.

DİĞER KURUMLARIN ALIMLARINI BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ