Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile adaylar bu senenin ilk merkezi yerleştirme ataması olan KPSS 2017/1 tercihlerini aday işlemleri sistemi aracılığı ile gerçekleştirebilmektedir. Buna göre lisans, ön lisans ve lise mezunu memur alımı gerçekleştirilmektedir.

Lisans mezunları için KPSS 2017/1 merkezi atamalarında toplam bin 575 kişilik karo ayrıldı. Buna göre çok sayıda kurum kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere KPSS 2017/1 merkezi yerleştirme ataması kapsamında lisans mezunu bin 575 memur alımı yapmaktadır. Peki hangi kurumlar alım yapıyor, detaylar nedir ve hangi pozisyonlar için alım yapılıyor.

ALIM YAPILAN POZİSYONLAR

ZABITA MEMURU
MÜHENDİS
ŞEHİR PLANCISI
KÜTÜPHANECİ
AVUKAT
MİMAR
İCRA MEMURU
VERİ HAZIRLAMA VE KONTROL İŞLETMENİ

Yukarıda ki kadrolar başta olmak üzere çok sayıda farklı kadro için toplam bin 575 kişilik memur ataması yapılmaktadır. Peki hangi kurumlar alım yapıyor.

ALIM YAPAN KURUMLAR

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
DEVLET MALZEME OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
ET VE SÜT KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
TÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM.A.Ş.GEN.MD.
DEVLET HAVA MEYDANLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ
RİZE BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Yukarıda ki kurumlar başta çok sayıda farklı kamu kurumları lisans mezunu memur alımı gerçekleştirmektedir. Başvuru yapmak isteyen adayların 3 Temmuz 2017 tarihine kadar Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesinde yer alan aday işlemleri sistemi aracılığı ile müracaatlarını gerçekleştirmesi gerekmektedir.

LİSANS MEZUNU KADROLAR İÇİN TIKLAYIN
ÖNLİSANS MEZUNU KADROLAR İÇİN TIKLAYIN
LİSE MEZUNU KADROLAR İÇİN TIKLAYIN

Editör: TE Bilisim