Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavından alınan puanlar ile adaylar atama başvurusu yapmaktadır. 2016 yılının ilk atama başvuruları başlıyor. Tercihler 22 Haziran 2016 tarihinde başlayacak olup 1 Temmuz 2016 tarihinde son bulacak. Peki kadro dağılımları nasıl olacak? kadrolarda son durum nedir? konu hakkında açıklama var mı?

Bakan Süleyman Soylu yaptığı açıklama ile kamuya 10 bin 144 personel alımının yapılacağı ve bu personellein toplam 137 kuruma dağıtılacağını belirtti. Acak en büyük alım her zaman ki gibi Sağlık Bakanlığına yapılacak.

10 Bin personelin 6 binden fazlası Sağlık Bakanlığına alınacakken geriye kalan adaylar ise diğer kurumlar arasında dağıtılacak. 

Sınıf Dağılımları

2016/1 KPSS atamalarında kadro dağılımları şu şekilde açıklandı

Sağlık ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfı için 6 bin 162 kişi, Genel İdare Hizmetleri Sınıfları için bin 767 kişi, Teknik hizmetler sınıfı için 825 kişi, Avukatlık hizmetleri sınıfı için 150 kişi, yardımcı sınıfı hizmetleri için ise 32 kişi alımı yapılacak. KİT'lere yerleştirilecek olan 1208 personelin 71'i ortaöğretim, 436'sı önlisans ve 701'i lisans mezunları arasından seçilerek alımlar yapılacak.

Lise ve önlisans mezunlarına yine beklendiği gibi pek fazla kadro şansı verilmedi bu yüzden lise KPSS'si ve Önlisans KPSS'sinden adayların oldukça yüksek puan alması gerekmektedir. Önümüzdeki birkaç sene içerisinde yine Sağlık Bakanlığına alımların çok yapılacağını tahmin etmekteyiz ancak kadroların dolması ile durum nasıl olacak bilmiyoruz
Editör: TE Bilisim