Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından alınan puanlar ile adaylar memurluk başvurusu yapmaktadır. Bu senenin ilk başvuruları 22 Haziran 2016 tarihi ile başlayacak ve 1 Temmuz 2016 tarihine kadar başvurular devam edecek. Bu tarihler içerisinde tercihi yapmayan adaylar ise bir sonraki başvuruyu beklemesi gerekecek.

Kaç Kişi Alınacaktı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklama ile 137 farklı kurumun toplam 10 bin 144 personel alımı yapacağını duyurmuştu. Başvurular 22 Haziran tarihinde başlayacak olup adaylar nitelik kodlarına uygun olarak tercih yapmalı.
Tercih Kodlarının Açıklaması
2001: Ortaöğretim kurumlarının herhangi bir alanından mezun olmak
3001: Meslek yüksekokullarının herhangi bir alanından mezun olmak 
4001: Herhangi bir lisans programından mezun olmak

Yukarıda adı geçen nitelik kodları ile çok sayıda personel alınacak.

4001 kodu ile 186 personel alınacak.
3001 kodu ile 112 personel alınacak
2001 kodu ile 80 personel alınacak.

Adayların başvuru yaparken dikkatli olmaları gerekiyor. Çünkü nitelik kodlarının anlamları bilinmeden yapılan tercihler sonucu yüksek puan almış ve nitelik kodlarına dikkat etmiş adayların hakkı yenmiş olabiliyor. Aynı zamanda pozisyonlarda tek kod belirtilmediği gibi birden fazla kodda belirtilebiliyor. Örneğin kalorifercilik belgesi, bilgisayar sertifikası, sürücü belgesi vs. gibi bunlara da adayların başvuru sırasında dikkat etmesi gerekmektedir. Toplamda 10 bin 144 personel alımı yapılacak olup beklendiği gibi önlisans ve ortaöğretim mezunlarına pek kadro verilmedi.
Editör: TE Bilisim