Geçtiğimiz hafta İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile kamuoyuna duyurulan ilan ile lisans ve önlisans mezunu memur alımı yapılacağı belirtilmişti.

Buna göre İçişleri Bakanlığı bünyesine bağlı bulunmakta olan Kaymakamlık ve Nüfus Dairelerinde görev yapmak üzere önlisans ve lisans mezunu nüfus memuru alımı yapıyor. Memur alımına adaylar 22 Mayıs 2017 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirebilmektedir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR

İçişleri Bakanlığı bünyesinde ki kaymakamlık ve nüfus daireleri bin 545 kişilik nüfus memuru alımı yapıyor. Alım ilanına en az önlisans mezunu adaylar başvuru yapabilmektedir. İlana başvuru yapacaklar 2016 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 60 puan almış olmaları şarttır. Lisans mezunu ve Önlisans mezunları başvuru yapabileceği gibi adaylar, KPSSP3 puan türünden ve KPSSP93 puan türünden puana sahip olmaları gereklidir. Kaymakamlık ve nüfus daireleri için  928 Lisans mezunu ve 617 Önlisans mezunu nüfus memuru alımı yapılacak.

BAŞVURULAR

İçişleri Bakanlığı kaymakanlık ve nüfus dairelerin de istihdam etmek üzere bin 545 kişilik nüfus memuru alımı gerçekleştirmektedir. Peki nasıl başvurular nasıl yapılır. Aşağıda ki link aracılığı ile e-devlet şifresine sahip olan adaylar 22 Mayıs 2017 tarihine kadar müracaatlarını gerçekleştirmesi gerekmektedir

https://goo.gl/W5MJcU
www.turkiye.gov.tr
Editör: TE Bilisim