Kasım Ayında 5005 Memur Personel Alımı

Yüzlerce insan kasım ayında yapılacak memur alımını bekliyor. Atamaların neye göre yapılacağı konusunda gözler ÖSYM’ye çevrildi. Memur atamaları neye göre yapılacak? Hangi kurum kaç memur alacak? KPSS'ye giren adaylar kaç puanla nereye atanabileceklerini merak ediyorlar.

17 Kasım’da 2014 KPSS puanıyla yapılacak olan ilk yerleştirmeler başlıyor. Tercihler 17-26 kasım tarihleri arasında yapılacak ve Lisans, Önlisans ve lise mezunları tercih yapabilecek. Yaklaşık 4 milyon aday KPSS sınavında ter döktü. Fakat her zaman olduğu gibi bu adayların da en fazla %5'i atanabilecek.

Peki Neden Böyle Oldu?

Bu yıl için verilen düşük bütçe ile kadro bu duruma neden oldu. Aynı zamanda geçen yıl kamudan ayrılanların yerine de alım yapılmadı. Sınavsız alımlar ile istisna olmaktan çok kural haline geldi. KPSS’ye giren adaylarda artık KPSS ile yerleşmek istisnai bir durum algısı benimsendi.

Lise mezunlarına Yine en düşük kadro verildi

2014 KPSS’ye lise düzeyinde 2 milyon civarında aday girdi. Fakat Kasım ayı yerleştirmelerinde lise mezunlarına verilen kadro sayısı sadece 530. Sağlık ve teknik bölümler bu kadronun çoğunluğunu oluşturuyor. KPSS’ye lise mezunu olarak giren adayların % 99,75'i yine boşta kalacak.

Kasım Ayı Atamalarında Önlisans’a Bin Kişilik Bile Kadro Açılmadı

2014 yılında KPSS'ye 2 yıllık öğrenim düzeyinde yaklaşık 1 milyon kişi başvurdu. Kasım ayında KPSS kadrolarına sadece 775 ön lisans mezunu alınacak. 2014/2 alımlarında bunlara ayrılan kadro bin bile değil. Önlisans mezunu adayların %99’u kadroya giremeyecek. Yine bu kadroların büyük bölümü sağlık ve teknik kadrolardan olacak.

Lisans Mezunlarının Kadrosu da Az

1 milyon 200 bin civarında aday bu yıl Lisans KPSS’ye girdi. Bu yıl her yere de üniversite açıldı ve herkes üniversiteli oldu. Bu yıl lisans mezunu adaylardan sadece 3700 kişi kadroya alınacak. Yani tercih yapacak olanların %97'si boşta kalacak.

Editör: TE Bilisim