Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz günlerde yayımlamış olduğu duyurusuna göre Bağlı Resmi Eğitim Kurumlarında Ek Ders Ücreti karşılığında görev yapanların sözleşmeli öğretmenlik için başvuru ve atama duyurusu yayımlamıştı. Toplamda 5 bin Öğretmen adayı alınacak ve adaylar için başvuru süreci başlıyor. Buna göre başvuru yapacak adayların aşağıdaki belirtilen nitelikleri taşımaları gerekmekte olup, bunun doğrultusunda farklı alanlarda 5 bin öğretmenin ataması yapılacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Milli Eğitim Bakanlığı 5 bin sözleşmeli öğretmen alımı ilanına başvuru yapacak adaylardan, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emeklilik hakkı kazanmamış olmak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşıyor olmak, Türk Vatandaşı olmak, Milli Eğitim Bakanlığı na bağlı resmi eğitim kurumlarında 2017-2018 eğitim öğretim yılında ek ders ücreti karşılığında görev yapmış olmak, 2017 yılında ÖSYM tarafından yapılan kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP10 ve KPSSP121- KPSSP120 puan türlerinden en az 50 puan almış olmak, Mezun olunan yükseköğretim programı, Bakanlığın öğretmenliğe atanacakların tespitine ilişkin kararına göre atama yapılacak alana uygun olmak.

BAŞVURULAR BAŞLIYOR!

Adaylar Ön Başvurularına 08 Haziran 2018 tarihi itibari ile başlayabilecekler. Buna göre başvurular 13 Haziran 2018 tarihine kadar devam edecektir. Ayroca adayşarın Sözlü Sınava Alınacakları Sınav Merkezinin ilanı 22 Haziran 2018 tarihinde duyurulacaktır.

Başvurular elektronik ortamda (http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr adreslerinden) alınacaktır. İlgili başvurusunu yapan adaylar için 22 Haziran 2018 tarihinde yapılacak duyuruya göre kimlerin Sözlü sınava katılacağı belirtilecektir. İlgili duyuru hakkında daha detaylı bilgi almak için ilanın tam metnini inceleyebilirsiniz.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim