Ülkemizde her sene kamu kurum ve kuruluşlarına binlerce personel alımı yapılmaktadır. Alımlarda genel olarak Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranıyor olsa da bazı şartlarda mezuniyet ilkokula kadar düşürülmekte ve KPSS şartı da aranmamaktadır. Yeni yayımlanan ilanlar incelendiğinde farklı kurumlar 7 binden fazla personel atamaası yapacağı görülmektedir. Peki hangi kurumlar kaç personel alımı yapacak? Hangi kurumlar alım yapacak?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü yayımladığı ilan ile 54 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Başvurular 10 Şubat 2017 tarihinde sona erecek. En az önlisans mezunu

Maliye Bakanlığı

Maliye Bakanlığı kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere lisans mezunu 9 bilişim personeli alacak. 17 Şubat 2017 tarihinde başvurular sona erecek.

Jandarma Genel Komutanlığı

Jandarma Genel Komutanlığı 2017/2 ve 2017/3 kapsamında en az ilkokul mezunu lojistik uzman erbaş ve en az lise mezunu JÖH ile Asayiş Jandarma alımı yapacak. Başvurular 17 Şubat 2017'de sona erecek.

Milli Savunma Bakanlığı

Milli Savunma Bakanlığı en az lise mezunu 135 personel alımı yapmakta olup KPSS şartı aranmaktadır. Başvurular 6 Şubat 2017'de sona eriyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 3 Şubat 2017 tarihinde başvuruları sona erecek olan 20 denetçi alımı yapmaya devam ediyor.

Hacettepe Üniversitesi

Hacettepe Üniversitesi Devlet Personel Başkanlığının sitesi aracılığı ile 57 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. 11 Şubat 2017 tarihinde başvurular sona erecek ve KPSS şartı aranmıyor.
Editör: TE Bilisim