Kamu kurumları ve kamu kuruluşları tarafından yayımlanan ilanlara göre kamuya binlerce memur ve personel alımı yapılacak. Söz konusu ilanlar bakanlıkların resmi internet sitesinde, Türkiye İş kurumu üzerinde ve Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanmaktadır. Yayımlanan ilanlara göre devlet kurumları kamuya işçi, Kamu Personeli ve memur alımı yapacaklar. Ayrıca Bazı Devlet Kurumlarıen az ilköğretim mezunu alım yapmaktadırlar. İşin Olsa ekibi olarak alım yapan ilanları derledik ve haberimizde detaylı bilgi olarak sizlere sunmaktayız.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Bu ilanlara başvuru yapacak adayların mutlaka belirtilen nitelikleri taşımaları gerekmektedir. Başvuru şartlarını taşıyan adaylar başvuru yapabilecekler. Buna göre adaylardan genel ve özel nitelikler aranmaktadır. Tüm başvuru şartlarını taşıyan erkek ve bayan adaylar başvuru yapabilir. İşin Olsa.com ekibi olarak sizlere başvuru şartlarını aşağıda sunmaktayız.

ADAYLARDAN ARANAN GENEL ŞARTLAR:

Adaylardan genel olarak, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesine göre, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak ( Eski Hükümlü ilanlar hariç ), Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Engelli olan personeller için engelli olduğunu gösterir belgeye sahip olmak ve mevcut engelli pozisyonunda çalışmasına mani durum olmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek gibi genel şartlar aranır.

ÖZEL ŞARTLAR:

Adaylardan yukarıdaki nitelikler le birlikte özel olarak, Alım yapılacak pozisyon için belirtilen eğitim seviyesinde olmak ( En az ilköğretim mezunu olmak kaydı ile, Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu ), Pozisyon için belirtilen belgelere sahip olmak, Belirtilen eğitim seviyesinde ve alanda eğitimini tamamlamış olmak, İlgili kurumun yapacağı sınav tarihi ile veya Ocak ayının ilk günü itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak ( zabıta memuru alımı için 30 yaşını doldurmamış olmak ) ve ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 55, 60, 70 puan almış olmak gibi nitelikler aranır.

ALIM YAPACAK DEVLET KURUMLARI:

Söz konusu yayımlanan ilanları İşin Olsa.com ekini olarak sizlere sıralayacak olursa Sultangazi Belediyesi 25, Polis Akademisi Başkanlığı Polis Amirleri Eğimi Merkezi 3 bin , 5 Farklı üniversite 420 perosnel, İçişleri Bakanlığı 72, ve Milli Eğitim Bakanlığı 1535 işçi personel olmak üzere toplamda 5 bin 112 kişilik kadro ile alım yapacaklar.

Buna göre Sultangazi Belediyesi, Zabıta Memuru, Memuri Bilgisayar İşletmeni, ve Veri hazırlama ve Kontrol İşletmeni alacak. Polis Amirleri Eğitim Merkezine ise 2 bin 700 Erkek ve 300 bayan Komiser Yardımcısı alınacak. 5 farklı üniversite çok sayıda sağlık personeli pozisyonunda alım yapacak ve Milli Eğitim Bakanlığı farklı pozisyonlarda 1002 Engelli ve 533 Eski hükümlü işçi alacak. İçişleri Bakanlığı ise 72 Sözleşmeli Perosnel alacak.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar başvurularını kurum tarafından belirtilen şekilde yapmaları gereklidir.Bazı kurumların başvuruları Türkiye İş Kurumu üzerinden alınıyorken bazıları ise bakanlığa şahsen veya Resmi internet sitesi üzerinden Elektronik ortamda yapılmaktadır. Adaylar başvurularını belirtilen başvuru süreleri içerisinde gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvuru süresi dışında yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Ayrıca Eylül ayı diğer memur perosnel alım ilanlarına ulaşmak için Eylül Ayı Kamuya İşçi Memur Personel Alımları! KPSS'li ve KPSS'siz ( Lise, Ön Lisans ve Lisans ) adlı haberimizi inceleyebilirsiniz. Kamuya yayımlanan yeni memur personel alım haberlerinden haberdar olmak için ise İşin Olsa Mobil uygulamasını telefonunuza indirerek ilanlardan anında haberdar olabilirsiniz.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

5112 MEMUR PERSONEL ALIM İLANI:

Alım Yapacak
Kurum veya
Kuruluş ve
Pozisyon

KPSS Şartı

Alınacak Personel Sayısı

Son Başvuru Tarihi

Detaylar

Savuma Sanayi Müsteşarlığı

KPSS 60

60

18/09/18

TIKLAYIN

Emniyet Genel Müdürlüğü

Var

3000

19/09/18

TIKLAYIN

MEB

-

1535

17/09/18

TIKLAYIN

5 Üniversite

-

420

-

TIKLAYIN

Sultangazi Belediyesi

KPSS 55

25

02/10/18

TIKLAYIN

İçişleri Bakanlığı

Var

42

24/10/18

TIKLAYIN

TOPLAM

5112

TIKLAYIN