Birçok kamu kurumu bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak amaçlı Kamuya Memur alımı yapmaktadırlar. Buna göre ilgili ilanlar geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olup Memur Alımı başvuruları bugün ( 09 Nisan 2018 ) itibari ile başladı ve adaylar başvuru şartlarını taşımaları dahilinde başvurularını gerçekleştirebilecekler. Bu haberimizde duyurusu geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan ve başvuruları bugün başlayan 4 Devlet Kurumu memur alımlarını inceleyeceksiniz.

HANGİ KURUMLAR ALIM YAPMAKTADIR?

Kamuya başvuruları bugün başlayan 4 devlet kurumu yer almaktadır. Buna göre, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, Yıldız teknik Üniversitesi, Emniyet Genel Müdürlüğü, TEİAŞ ve Sahil Güvenlik Komutanlığıdır. Bu kamu kurumları farklı pozisyon ve niteliklerde toplamda 589 memur personel kadrosu ile alım yapacak ve adaylardan bazı genel ve bazı özel şartar arıyorlar.

Buna göre Sahil Güvenlik Komutanlığı, 240 kişlik kadro ile 176 Lise Mezunu personel ve 64 Önlisans mezunu personel alımı yapacak. Kadro dağılımları ise, lise mezunu 65 Büro personel, 84 Destek Personeli ve 30 teknisyen alacaktır. Önlisans mezunu ise, 24 Tekniker ve 40 Büro Personeli alacak.

TEİAŞ ise, 3 kişilik boş kadrosu ile Avukat alacak ve 2 si Merkez Teşkilatıana ve 1 kişi Taşta teşkilatında görevlendirilecektir.

Göç İdaresi genel Müdürlüğü, büyesine toplamda 335 kişilik boş kadro ile, Merkez Teşkilatına 79 Büro personeli ve 1 Kameraman alacak. Taşra Teşklatına 239 Büro personeli ve 16 Sosyal Çalışmacı alacaktır.

Emniyet Genel Müdürlüğü ise bünyesine 1 kişilik boş kadro ile Ankara Havacılık Dairesi Başkanlığına Sözleşmeli Meteoroloji Mühendisi alacaktır.

Yıldız teknik üniversitesi bünyesine farklı pozisyonlarda toplamda 10 kişilik kadro ile Sözleşmeli Bilişim Personeli alacak.

ADAYLARDAN ARANAN GENEL NİTELİKLER:

Bu ilanlara başvuru yapmak isteyen adaylar mutlaka başvuru şartlarını taşıma zorundadırlar. Buna göre adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, 2016 veya 2017 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak ( bu şart alım yapılacak ilana göre farklılık göstermektedir ), Alım yapılacak ilgili pozisyon için ilgili eğitim kurumlarından mezun olmuş olmak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamak, Askerlik durumu itibari ile askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak gibi nitelikler aranmaktadır.

Ayrıca Mobil Uygulamamızı indirerek her daim alım ilanlarından haberdar olabilirsiniz. İşin Olsa Mobil Uygulamaları İçin Tıklayın

BAŞVURULAR BAŞLADI!

Yukarıda bilgisini verdiğimiz kamu kurumları için başvuru sürecleri başladı. Adaylar başvuruları bugün ( 09 Nisan 2018 ) itibari ile başlayabilecekler. Her ilan içni son başuru tarihi farklılık göstermektedir. Buna göre başvurular, TEİAŞ ve Emniyet Genel Müdürlüğü için başvurular şahsen veya posta yolu ile yapılırken Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğü için başvurular kurumların resmi internet sayfaları üzerinden şahsen yapılacaktır. Aşağıda ilgili alım yapacak kurumların detaylarına ulaşabilirsiniz.

Alım Yapacak
Kurum veya
Kuruluş ve
Pozisyon

KPSS Şartı

Alınacak Personel Sayısı

Son Başvuru Tarihi

Detaylar

Emniyet Genel Müdürlüğü

KPSS 70

1

13/04/18

TIKLAYIN

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü

KPSS 70

335

17/04/18

TIKLAYIN

TEİAŞ

KPSS 70

3

18/04/18

TIKLAYIN

Sahil Güvenlik Komutanlığı

KPSS 60

240

30/04/18

TIKLAYIN

Yıldız Teknik Üniversitesi

Var

10

24/04/18

TIKLAYIN

ÖZEL HABER İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim