Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile yayımlanan memur alım ilanları ile kamu kurum ve kuruluşları kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere çok sayıda personel alımı yapacağını duyurmaktadır. Yeni ve geçtiğimiz günlerde yayımlanan ilanlara bakıldığında KPSS şartlı ve şartsız şu anda toplam 400 memur/personel alım ilanlarının yapıldığı görülmektedir. Peki hangi kurumlar ve bakanlıklar kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere toplam kaç personel alımı yapıyor. Başvuru yapacak olan adayların sahip olması gerektiği nitelikler nelerdir?

Hangi Kurumlar Alım Yapacak

Kamuya 400'ye yakın memur ve personel alınacak peki hangi kurumlar alım yapacak? Aranan şartlar ve detaylar nedir?

Dışişleri Bakanlığı

Dışişleri Bakanlığı Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı olmadan 60 memur personeli alımı yapmakta olup başvuracak adayların ''www.sinav.mfa.gov.tr'' bu adrese 20 Şubat 2017 tarihine kadar müracaat etmesi gerekmektedir.

Milli Savunma Bakanlığı

Milli Savunma Bakanlığı Devlet Personel Başkanlığının resmi internet sitesi aracılığı ile duyurmuş olduğu ilan doğrultusunda kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere toplam 135 personel alımı yapacak. Son başvuru tarihi 6 Şubat 2017 olmak üzere adayların ''www.msb.gov.tr'' linkini takip etmesi gerekmektedir. KPSS şartı aranmaktadır.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'da yayımlamış olduğu ilan ile kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere toplam 20 denetçi alımı yapmaktadır. Bu alımlarda KPSS şartı aranmakta olup başvuru yapacak olan adayların ''www.aile.gov.tr'' internet sitesini ziyaret etmesi gerekmektedir.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı farklı pozisyonlar için toplam 76 memur alımı yapacak olup başvurular 1 Şubat'ta başlayıp 10 Şubat tarihinde sona erecektir. Başvurularda KPSS şartı aranıyor olup ''www.gtb.gov.tr'' linkini takip etmelisiniz.

Hacettepe Üniversitesi

Hacettepe Üniversitesi 28 Ocak tarihinde yayımladığı ilan ile toplam 57 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Başvurularda KPSS şartı aranmakta olup başvurular için adayın ''Resmi Bildiri İçin Tıklayınız'' linkini takip etmesi gerekmektedir.
Editör: TE Bilisim