Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklama ile sosyal hizmetler kapsamında toplam 3 bin 220 memur alımı yapılacağı belirtilmişti. Bu alımlar Devlet Personel Başkanlığının sitesi aracılığı ile merkezi atama usulüne uygun olarak yapılacak olup ilköğretim, ortaöğretim, önlisans ve lisans mezunu adayların tamamına özel kadro ayrılmıştı. Söz konusu alımlarda Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı arandığı gibi kadroların büyük bir bölümünde KPSS şartı aranmamakta ve atamalar kura yöntemi ile yapılacak. Başvuru süresinin uzatılıp uzatılmayacağı konusunda tartışmalar devam ederken yapılan açıklama ile tercih süresinin uzatıldığı duyuruldu.

20 Ocak 2017'ye Kadar Uzatıldı

Sosyal hizmetler kapsamında alınacak olan 3 bin 220 memur alımı tercih başvuru süresi 13 Ocak 2017 saat: 23:59'da bitmesi beklenirken yapılan açıklama ile tercih süresinin 20 Ocak 2017 saat: 23:59'a akdar uzatıldığı belirtildi. Buna göre yeterli sayıda başvurunun gelmemiş olabileceği konusunda yorumlar yapılmaktadır.

Sosyal hizmetlerin alacağı memur kadrosuna başvuracak olan adayların haklarında korunma ya da bakım tedbiri kararının alınması gerekmekte olup Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının sosyal hizmetlerinden azami 2 sene yararlanmış olması gerekmektedir. Belirtilmiş olan bu şartlara uyum sağlayamayan adaylar tercih yapamamaktadır. Korunmaya muhtaç olan ve kamuda memur statüsünde istihdam etmek isteyen adayların tercih yapmak için aşağıda ki linki takip etmesi ve gerekli müracaat bölümlerini doldurması gerekmektedir.

https://www.turkiye.gov.tr/sosyal-hizmetler-kanunu-kapsaminda-ise-yerlestirme-tercih-islemleri
Editör: TE Bilisim