Ülkemizde bulunan kamu kurumları bünyelerine istihdam sağlamak üzere farklı kadrolard alım yapmaya devam ediyor. Bu haberimizde sizlere başvuru süresi geçen ilanları sunacağız. Kamuya başvuru süresi geçen toplamda 24 bin 92 kişilik kadro ile memur personel alınacak. Alım yapacak bu kamu kurumları adaylardan bazı ilanlar için Kamu personeli Seçme Sınavı şartı arıyor. Ancak Milli Savunma Bakanlığı Askeri personel alımında adaylardan KPSS şartı aranmıyacaktır.

Buna göre adaylar aşağıdaki ilanlara başvurularını en geç 01 Aralık 2017 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre başvuru sonrası 6 kamu kurumu bünyesine 24 bin 92 memur personel alımı yapacak. Alım yapacak kurumlar, Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Balıkesir üniversitesi, Kamu İhale Kurumu ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü dür. Bu kurumlar kamuya 24 bin 92 memur alımı yapacak. Aşağıda sizlerle paylaştığımız bilgileri inceleyerek ilanlar hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Buna göre adaylar başvurularını belirtilen şekilde yapmaları şarttır. Bu tarihten sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

ALIM SÜRECİ GEÇEN KAMU KURUMLARI

Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı: Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesine farklı statülerde toplamda 24 bin kişilik kadro ile askeri personel alımı yapacak. Buna göre, 13 Bin er 11 Biz Uzman Erbaş alımı yapılacak. Alım süreci,  Başvuru, kayıt kabul, yazılı sınav, fiziki yeterlilik testi, mülakat, hastane sevk ve güvenlik soruşturması aşamalarından oluşacaktır. Adaylar başvuru şartlarını taşımaları dahilinde başvurularını en geç 01 Aralık 2017 tarihine kadar Milli Savunma Bakalığı resmi internet sitesinden yapacaklardır. Adaylar aranan şartlara ve daha fazla bilgiye ulaşmak için Buraya Tıklayabilirler.

Adli Tıp Kurumu: Adli Tıp Kurumu bünyesine toplamda 15 kişlik kadro ile 2 Pataloji Laborant, 11 Sağlık Teknikeri, ve 2 Şoför alımı yapacak. Başvuru yapacak adaylar,en az lise mezunu olmaları şarttır. Ayrıca ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP93 ve KPSSP94 puan türünden en az 70 puan almaları gereklidir. Buna göre adaylar başvurularını 01 Aralık 2017 tarihine kadar  saat 17:00 a kadar yapmaları gereklidir. Başvurular sadece www.atk.gov.tr adresinden elektronik ortamda yapılacaktır. İlan hakkında daha fazla bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı: Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesine farklı alanlardan 50 kişilik boş kadro ile memur alımı yapacak. Adaylardan bu alanlardan Kamu personeli seçme sınavından puan almış olmaları ve son 5 yıl içerisinde yapılan İngilizce YDS den en az C seviyesinde puan almış olmaları şarttır. Adaylar başvurularını Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Personel Dairesi Başkanlığı Eskişehir Yolu Söğütözü Mahallesi 2177 Sokak No:10/A Kat 1 Çankaya/ANKARA adresine şahsen, herhangi bir yakını veya posta ile teslim edilmesi gerekmektedir. İlan hakkında detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Balıkesir Üniversitesi: Balıkesir üniversitesi bünyesine toplamda 9 kişilik kadro ile 4 hemşire, 2 Sağlık Teknikeri ve 3 Diğer Sağlık Personeli alacak. Adaylar bu yönde Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş ve güzel puan almış olmaları şarttır. Adayların KPSs puan durumuna göre sıralama yapılacaktır. Buna göre adaylar ilanın tam metninde belirtilen belgeler ile birlikte başvurularını şahsen yapmaları şarttır. İlan hakkında daha detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Kamu İhale Kurumu: Kamu ihale kurumu bünyesine toplamda 10 memur alımı yapacak. Alım kadroları 2 Avukat  ve 8 İktisat, Siyasal Bilgiler, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri  mezunu olmaları gereklidir. Buna göre 10 Uzman yardımcısı alınacak ve bu kadrolar içni adaylara Uzman yardımcılığı Giriş Sınavı yapılacaktır. Giriş sınavına katılacak adaylardan kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranacaktır. Buna göre adaylar 2017 yılı KPSS den en az 80 puan almış olmaları gereklidir. Daha fazla bilgi için Buraya Tıklayınız.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü: Sivil Havacılık bünyesine 8 kişilik boş kadro ile 2 Uluslararsı İlişkiler, 1 Hukuk, 1 İşletme, 1 Havacılık Mühendisi, 1 Çevre Mühendisi ve 2 Harita mühendisi olmak üzere toplamda 8 kişi alacak. Adaylar bu yönde 2017 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 75 puan almış olmaları gerekmektedir. Buna göre başvurular, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü internet adresinde (www.shgm.gov.tr) yer alan Havacılık Uzman Yardımcılığı Sınavı Başvuru ekranından elektronik ortamda yapmaları gerekmektedir.İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız.