Ülkemizde bulunan bir çok kamu kurumu bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak amaçlı alım yapmaktadır. Alım yapan bazı kurumların ise başvuru süreleri dolmak üzere. Kamuya toplamda 222 kişilik alımı yapılacak olup bu tüm kurumların başvurularında son güne gelindi. Adaylar başvuru şartlarına göre diledikleri kuruma başvuru yapabilirler. Aşağıda sizlere ileteceğimiz kamu kurumlarının başvuruları 08 Ocak 2018 tarihinde sona erecektir. Adaylar bu kurumların ilanlarını inceleyerek başvuru şartlarına göre başvuru yapabilirler. Kurumlar adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aramakta olup, en az alım yapılacak KPSS puanı ise 60 tır. 

BAŞVURU SÜRESİ GEÇEN KURUMLAR:

Kamuya alım yapmakta olan ve hepsinin başvuruları 08 Ocak 2018 tarihinde sona erecek kamu kurumları şöyledir:

Eti Maden İşletmeleri : Eti Maden İşletmeleri bünyesine toplamda 56 kişilik kadro ile alım yapacağını belirtmişti. İlana göre Eti Maden İşletmeleri, 56 kişilik kadro ile, Bandırma Bor ve Asit Fabrikaları İşletme Müdürlüğüne 33, Kırka Bor İşletme Müdürlüğüne 13 ve Emet Bor İşletme Müdürlüğüne 10 kişi alacak. Adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 60 puan almış olmak şartı aranacaktır. İlan hakkında detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Türkiye Büyük Millet Meclisi: TBMM yayımlamış olduğu ilana göre bünyesine toplamda 70 kişilik kadro ile Yasama uzman Yardımcısı alacağını belirtmişti. İlana göre adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı ve Yabancı Dİl Sınavı şartı aranacak. Bu yönde adaylar KPSS'den KPSS P4 , KPSS P16, P21, P33 ve P34 puan türlerinden en az 70 puan almış olmaları ve ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Sınavından gerekli puan seviyelerinde ingilizce, Fransızca veya Arapça dillerinden puan almış olmaları gerekmektedir. İlan hakkında detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Ulaştırma Denizcilik ve haberleşme Bakanlığı: Ulaştırma bakanlığı geçtiğimiz günlerde yayımlamış olduğu ilanda toplamda 13 kişilik boş kadro ile memur alımı yapacağını belirtmişti. İlana göre Ulaştırma Bakanlığı Elektrik Eleketronik Mühendisliği bölümü mezunu 3, Bilgisayar Mühendisliği bölümü mezunu 3 ve Hukuk fakültesi mezunu 7 olmak üzere toplamda 13 Ulaştırma ve haberleşme Uzman Yardımcısı alacak. Adaylardan KPSS şartı aranacak olup, daha fazla bilgi ve detay için Buraya Tıklayınız.

Diyanet İşleri Başkanlığı: Diyanet İşleri Başkanlığı 10 kişilik boş kadro bünyesine  6 kişilik boş kadro ile En az döert yıllık Dini yükseköğretim mezunu olan Diyanet İşleri Uzman yardımcısı ve en az dört yıllık Dini eğitim veren yükseköğrenim mezunu olan Din İşleri Yüksek Kurulu Uzman yardımcısı alınacak. Adaylardan kamu personeli seçme sınavından en az 60 puan almış olmak şartı aranacak olup adayların bu yönde diğer nitelikleride taşımaları gerekmektedir. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için ve başvuru yapmak için Buraya Tıklayınız.

Atom Enerjisi Kurumu: Atom Enerjisi Kurumu bünyesine toplamda  9 kişilik boş kadro ile Nükleer Enerji Mühendisliği 2, Makine Mühendisliği 1, İnşaat Mühendisliği 2, Endüstri Mühendisliği 2 ve Hukuk alanında 2 kişilik kadro ile uzman yardımcısı alacaktır. Adaylar başvurularını KPSS ve YDS puan türüne göre en geç 08 Ocak 2018 tarihine kadar şahsen yapmaları şarttır. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Selçuk Üniversitesi: Selçuk üniversitesi geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığı tarafında yayımlamış olduğu ilana göre bünnyesine 3 hemşire, 1 Sağlık Fizikçisi ve 1 Biyolog olmak üzere toplamda 5 sözleşmeli personel alımı yapacak. Adaylar başvurularını istenilen belgeler ile birlikte şahsen yamaları gereklidir. Detaylı bilgi için başvuru içi Buraya Tıklayınız.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi : Ondokuz Mayıs Üniversitesi bünyesine toplamda 47 kişilik boş kadro ile Sözleşmeli personel alımı yapacağını belirtti. İlana göre Ondokuz Mayıs üniversitesi hemşire alımı yapacak. Ayrıca adaylardan bu yönde Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranacaktır. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Adnan Menderes Üniversitesi: Adnan menderes üniversitesi 3 Hemşire, 6 Sağlık Teknikeri ve 3 Diğer Sağlık Personeli olarak üzere toplamda 12 sözleşmeli personel alımı yapacak. Detaylı bilgi almak için ve başvuru yapmak için Buraya Tıklayınız.