Ülkemizde faaliyet göstermekte olan kamu kurumları yıl içerisinde çok sayıda memur ve personel alımları gerçekleştirmeye devam ediyor. Buna göre kamu kurumları atamalarını genel olarak merkezi atama ya da açıktan atama yolu ile gerçekleştirmektedir. Bilindiği üzere 2017 yılının ikinci merkezi ataması olan KPSS 2017/2'nin başvuruları devam ediyor.

KPSS 2017/2 merkezi yerleştirme atamasında ön lisans mezunu adaylarına çok sayıda kadro ayrıldı ve en çok rağbet gören kadrolardan bir tanesi bilindiği üzere tekniker kadrosudur. İşin Olsa ekibi olarak tüm tercih kılavuzunu incelediğimiz de ön lisans mezunu olmak üzere farklı kamu kurumlarının toplam 221 kişilik tekniker alımı yapıldığı görülmektedir. Peki hangi kurumlar alım yapıyor.

TEKNİKER ALIMI YAPAN KURUMLAR

Türkiye geneli farklı kamu kurumları ön lisans mezunu olmak üzere toplam 221 kişilik tekniker alımı yapıyor. Peki hangi kurumlar tekniker pozisyonu için kadro ayırdı.

DEVLET DEMİRYOLLARI TAŞIMACILIK A.Ş GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ
DEVLET SU İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
FIRAT ÜNİVERSİTESİ
GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI

Yukarıda belirtilmiş olan kurumlar tekniker pozisyonu için toplam 221 memur alımı yapacaktır. Peki başvurular nasıl yapılacak. Buna göre müracaatlar AİS ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden yapılmakta olup adayların müracaatlarını kesinlikle 23 Kasım 2017 saat:23.59'a kadar gerçekleştirmesi gerekmektedir. Diğer atamaları aşağıdaki linkten görebilirsiniz.

TÜM KURUMLARIN ATAMASINI BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ