Kamu Kurumları, KPSS şartlı ve KPSS şartsız, binlerce yeni Kamu Personeli alacak. Farklı kurumların farklı sayıdaki ve özellikteki alımlarıyla birlikte, KPSS’e girmemiş olan veya girse dahi; hayal ettiği puana ulaşamayanlar içinde umut ışığı doğdu. Farklı kurumlarda çalışmak için binlerce personel alımının olacağı Eylül ayında, sizlerde devlet memuru olabilirsiniz.

Hangi Kurum Kaç Personel Alıyor? KPSS Şartı Var mı?

KPSS şartı olan ve olmayan binlerce memur alımı ve personel alımı yer alacağı Eylül ayında, toplam 15 farklı kurum alım yapacağını açıkladı.

Alım yapacak olan kurumlar; Savunma Sanayi Müsteşarlığı (60) KPSS 60 Puan, Sağlık Bakanlığı (1527) KPSS şartsız, Ege Üniversitesi (33) KPSS şartlı, Diyanet İşleri Başkanlığı (35) KPSS şartsız, Jandarma Genel Müdürlüğü (11) KPSS şartlı, ÇOMÜ (137) KPSS şartlı, Çobanlar Belediyesi (21) KPSS 55 puan, Necmettin Erbakan Üniversitesi (100) KPSS şartlı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı (1) KPSS şartlı, Mucur Belediyesi (21) KPSS şartsız, Eti Maden (2) KPSS şartsız, Orman Genel Müdürlüğü (72) KPSS 50 puan, Merkez Bankası (109) KPSS şartlı, Dominiç Belediyesi (3) KPSS şartsız ve Antalya Büyükşehir Belediyesi (161) KPSS şartsız alımlar yapacak..

Alım Şartları Neler?

Pozisyonlara ve kurumlara göre değişen alım şartları genel olarak; Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Yüz kızartıcı bir suçtan ceza almamış olmak ve mevcutta devam eden bir davaya karışmamış olmak, En az 18 yaş olmakla birlikte, kuruma göre en üst yaş sınırları değişiyor,  En az ilkokul, en fazla Lisans mezunu olmak, KPSS şartları alımlara göre değişkenlik gösteriyor, gibi genel, uzmanlık gerektiren konulara göre de özel şartlar yer almaktadır.

Başvurular Hangi Tarihte Son Bulacak?

Her ilanın farklı zamanlarda başvuru tarihleri bulunmaktadır. Genel olarak Eylül ayında alımların gerçekleşeceği bilinmektedir. Bunun yanı sıra, sitemizi takip ederek, net tarihlere de pozisyona ve kuruma göre ulaşabilirsiniz.

İŞ İLANLARI İÇİN TIKLA