İstanbul Büyükşehir Belediyesi memur personel alımı yapıyor. Resmi Gazete'de yayımlanmış olan ilana göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesine Zabıta Memuru pozisyonunda 500 kişilik boş pozisyon ile alım yapacak. Adaylardan ayrıca KPSS puan türü aranacak olup adayların puan sıralamasına göre sınav yapılacaktır.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesine Lise, Ön Lisans ve Lisans seviyesinde mezun Zabıta Memuruları alacak. Buna göre Lise Mezunu, 375, Ön Lisans Mezunu 82 ve Lisans Mezunu 43 olmak üzere toplamda 500 zabıta memuru alımı yapılackak.

BAŞVURU ŞARTLARI:

Adaylardan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek ve Özal şartları taşımaları şarttır.

ÖZEL ŞARTLAR:

Yukarıda belirtilen niteliklere ek olarak adaylardan özel olarak, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından B grubu puan grubuna göre Lise Mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak, Tartılma ve ölçülme çıplak ayak ve soyunuk erkeklerde 167cm boyundan ve bayanlarda 160 vm boyundan kısa boylu olmamak, Sınavın yapılacak tarih itibari ile 30 yaşından gün almamış olmak ve Daha önce görev yapılan Kamu Kurumu veya Kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR BAŞLADI:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yayımlandığı tarih itibari ile başvurular başladı. Buna göre adaylar başvurularına 01 Ağustos 2018 tarihi itibari ile başlayabilirler. Başvurular en geç 15 Ağustos 2018 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. İlgili ilana başvurular, http://basvuru.ibb.gov.tr adresi üzerinden elektronik ortamda doldurarak imzaladıkları başvuru formu ve istenen belgeleri son başvuru tarihine kadar saat 17:00 a kadar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi Yenikapı Etkinlik Alanı Cerrahpaşa Mahallesi Kennedy Caddesi No: 46 Fatih İstanbul adresine şahsen müracaat ederek başvuru yapacaklardır.

DEĞERLENDİRME VE SINAV:

Adaylar başvuru işlemlerini yaptıktan sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından KPSS puan sıralaması esas alınmak sureti ile ek yüksek puandan başlanacak ve kadro saysının 5 katı kadar aday sınava çağırılacaktır. Sınava girmeye hak kazanan adayların listesi başvuru adresi üzerinden yani http://basvuru.ibb.gov.tr adresinden 17 Ağustos 2018 tarihinde ilan edilecek olup adaylar sınav giriş belgelerine bu adres üzerinden erişebilecektir.

İlgili sınav 27 Ağustos 2018 tarihi ile 01 Ekim 2018 tarihleri arasında gerçekeştirilecektir. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak ve alım tablosu ve başvuruda istenen belgelere ulaşmak için aşağıda sizlerle paylaşacağımız bağlantı sayesinde ilanın tam metnine ulaşabilirsiniz.

İlanın Tam Metni