Ülkemizin en önemli kurumları arasında yer alan ve her sene bir milyon civarı kişinin iş bulmasını sağlayarak ülkemizdeki işsizliği azaltması ile bilinen Türkiye İş Kurumu yıl başında kamuoyuna performans programını duyurmuş ve bu program ile 750 büro memuru alımı yapmayı planladığını açıklamış İşin Olsa ekibi olarak bizlerde bunu gündeme getirmiştik.

Alımlar yapılacak mı, yapılmayacak mı derken müjdeli açıklama geldi ve Türkiye İş Kurumu İŞKUR'un kendi ofisleri ile genel müdürlüklerinde görev yapmak üzere toplam bin 78 (10748) büro memuru alımı yapacağını açıkladı. Peki detaylar nedir, kimler başvuru yapabilir? Gerekli detayları sizlere açıklıyoruz.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Başvuruda bulunacak adaylardan bazı nitelikler aranmaktadır. Buna göre adaylardan, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Yapılacak Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, 2016 yılında ÖSYM atrafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans mezunları için KPSSP3 ve Önlisans mezunları için KPSSP93 puan türünden en az 70 puan almış olmak, Halen 657 Sayılı Devlet memurları kanununa göre çalışıyor olmak, Son başvuru tarihi itibari ile belirtilen bölümden mezun olmuş olmak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Türkiye İş Kurumu İŞKUR bin 78 büro memuru alımı gerçekleştirmekte olup başvurular 25 Haziranda başladı ve 4 Temmuz'a kadar başvurular devam edecektir. Öyle ki adayların müracaatlarını www.iskur.gov.tr adresi üzerinden başvurularını tamamlaması gerekmektedir. Resmi ilan için aşağıdaki linki takip ediniz.

RESMİ İLAN BURADA

Editör: TE Bilisim