Ülkemizde iş veren ile iş arayanları bir araya getiren ve her sene yüz binlerce kişinin iş bulması ile görevli olarak faaliyetlerini sürdüren Türkiye İş Kurumu bünyesinde yeni bir çok ilan bulunmaktadır. İşin Olsa ekibi olarak ilanlara baktığımızda kamuya 121 kişilik personel alımının yapıldığı görülmektedir.

Alım ilanları kurumlar tarafından hazırlanmakta olup yayımlanması için Türkiye İş Kurumuna gönderilmektedir. Yayımlanan ilanlar kamu kurumlarının ilanları olup daimi ve geçici statüsünde pek çok ilan bulunmaktadır. Peki adaylar bu ilanlara nasıl ulaşabilir, alımları nasıl yapabilir.

ALINACAK POZİSYONLAR NELERDİR?

Türkiye İş Kurumunun yayımlamış olduğu ilanlara bakıldığında çöpçü, kat görevlisi, büro işçisi, çiftfçi, garson, bahçıvan, aşçı, bulaşıkçı, fitness eğitmeni, makam şoförü, kamyon şoförü, servis elemanı, beden işçisi, engelli personel, beton santral operatörü, otobüs kaptanı, halk oyunları eğitmeni, usta öğretici, meyve bahçesi gübreleme işçisi, sulama işçisi, çocuk bakım elemanı, avukat, vidanjör operatörü, makine teknolojisi teknisyeni, beko loder pozisyonları için personel alımlarının yapıldığı görülmektedir.

Alımlar farklı kurumlar tarafından yapılmakta olup bu kurumlar kamu kurumlarıdır ve ilanlar daimi / geçici statüsünde yayımlanmaktadır.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Başvurular İŞKUR üzerinden yapılıyor fakat tek bir ilan da 121 kişilik memur alımı yoktur. Yani farklı farklı ilanları biz birleştirdiğimiz için 121 personel alımının yapıldığı görülüyor. Bunun yerine aşağıda verilen linki takip edin, iş yeri türü bölümünü kamu yapın, aramanızı gerçekleştirin ve tüm ilanları görerek başvurularınızı buradan gerçekleştiriniz.

https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx

Editör: TE Bilisim