Geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığı ve Türkiye İş Kurumu tarafından yayımlanan ilana göre Türkiye İş Kurumu ( İŞKUR ) bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak amaçlı toplamda 2 bin 219 kişilik boş kadro ile farklı pozisyonlarda alım yapacak. Başvuru yapacak adaylar başvurularına bugün itibari ile başlayabilirler. Başvuru ekranı Türkiye İş Kurumu ( İŞKUR ) tarafından açıldı ve haberimizin detaylarından bu ayrıntılara ulaşabilirsiniz.

HANGİ POZİSYONLARA ALIM YAPILACAK?

Türkiye İş Kurumu ( İŞKUR ) bünyesine toplamda 2 bin 219 kişilik kadro ile memur personel alımı yapacak. Buna göre Türkiye İş Kurumu ( İŞKUR ) Türkiye genelinde, 1078 Sözleşmeli Büro Personeli ve 1141 İş ve Meslek Danışmanı ( İDM ) alımı yapacak.

HANGİ ŞARTLAR ARANAIYOR?

Türkiye İş Kurumu ( İŞKUR ) adaylardan genel ve özel nitelikler aranacak. Bu şartları taşıyan adayların başvuruları kabul edilecektir. Buna göre adaylardan genel olarak, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak, 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Güvenlik ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Hala 657 sayılı Devlet memurları kanununa göre çalışıyor olmak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak şartları aranacaktır.

ÖZEL ŞARTLAR:

İş Ve Meslek Danışmanı ( İDM ) : Türkiye İş Kurumu İş ve Meslek Danışmanı pozisyonuna başvuru yapacak adaylardan, lisans mezunu olmak, Son başvuru tarihinde, belge tesliminde ve hizmet sözleşmesi imzalanması sırasında geçerli İş ve Meslek Danışmanlığı Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmak, Halen Kurumda İDM olarak çalışmıyor olmaları gereklidir.  Ayrıca yapılacak olan İDM sınavına kadro sayısının 3 katı kadar aday değerlendirilip Sözlü sınava çağırılacaklardır.

Büro Personeli: Adayların büro personeli alım ilanına başvuru yapabilmeleri için, Önlisans veya lisans mezunu olmak, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak, Halen 657 sayılı devlet memurları kanunun 4/B maddesinde göre Büro personeli olarak çaışmıyor olmak, 31 Mart 2016 tarihi ve öncesinde bir lisans programından mezun olduğu halde önlisans düzeyinde başvuranlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Bunların atamaları yapılmış ise iptal edilecek ve kendilerine bir bedel ödenmiş ise yasal faizi ile birlikte tazmin edilecektir. Ayrıca adaylar 10 birim için tercih yapabilme haklarına sahiptir.

BAŞVURULAR BAŞLADI! BAŞVUU EKRANI:

Adaylar başvurularına bugün ( 25 Haziran 2018 ) tarihi itibari ile başlayabilriler .Buna göre adaylar başvurularını en geç 04 Temmuz 2018 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Başvurular elektronik ortamda İŞKUR resmi internet sitesi üzerinden yapılacaktır. Başvuru ekranına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Başvuru Ekranı

Ayrıca ilanı an be an takip etmek ve sonuçlar gibi veya gelişmelerden bilgi almak için İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASI'nı indirerek telefonunuza anlık bildirim alabilirsiniz.