İçişleri Bakanlığı yayımladığı ilanına göre bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak için farklı illerde ve farklı mezuniyet seviyelerinde toplamda 1117 kişilik boş kadro ile sözleşmeli olarak Büro Personeli alımı yapacağını belirtti. Buna göre İçişleri Bakanlığı 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 4. maddesine göre Bakanlığın Taşra, Valilik, Kaymakamlık, İl ve İlçe Nüfus birimlerinde istihdam edilmek üzere Ön Lisans mezunu 957 ve Lisans mezunu 160 kişilik boş kadro ile büro personeli alacak. Söz konusu ilan ile alımı yapılacak adaylara İçişleri Bakanlığı tarafından Giriş sınavı yapılacaktır.

İlgili Giriş sınavı Sözlü olarak yapılacak olup adayların sözlü sınava katılabilmeleri için Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 60 puan almış olmaları gerekmekte olup, adayların kpss puan sıralaması yapılacak kadro sayısının 5 katı kadar aday değerlendirilecek ve sözlü sınava çağırılacaktır. Sözlü sınav toplamda 7 bölgede yapılacak olup, Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Tarbzon, D,yarbakır ve Erzurum bölgelerinde ve çevre illerden toplanmak üzere toplamda 7 il de yapılacak.

Başvuruda bulunan adaylar için 25 Temmuz 2018 tarihinde İçişleri Bakanlığığının resmi internet sitesi üzerinden Sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi yayımlanacaktır. Liste de adı geçen adaylar 7 İlde aynı zaman da 03 Eylül 2018 tarihinde sınava katılacaklardır.

SINAVA KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

İçişleri Bakanlığı Büro personeli alım ilanına başvuruda bulunacak olan adaylardan, 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Ön Lisans mezunu veya Lisans Mezunu olmak, Sınavın yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile henüz 35 yaşını doldurmamış olmak, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak, Kamu kurum ve kuruluşlarında 4/B Sözleşmeli Büro Personeli pozisyonunda tam zamanlı olarak görev yapmakta iken sözleşmesi feshedilen adayların başvuru tarihi itibarıyla bir yıllık bekleme süresini tamamlamış olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar, başvurularına 16 Temmuz 2018 tarihi itibari ile başvurularbilirler. Buna göre başvurular en geç 20 Temmuz 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buan göre başvurular, www.icisleri.gov.tr adresli internet sitesinde yer alan “2018 yılı 4/B Sözleşmeli Büro Personeli Lisans Giriş(Sözlü) Sınavı İş Talep Formu”na ya da “2018 yılı 4/B Sözleşmeli Büro Personeli Ön Lisans Giriş(Sözlü) Sınavı İş Talep Formu”na, KPSS (B) Grubu puan türünden kendisine uygun olanı seçerek, ilgili sınav duyurusu bölümünde yayımlanacak olan başvuru linki aracılığıyla e-Devlet şifresi ile erişip elektronik ortamda müracaat edeceklerdir. İlan hakkında detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıyı kullanarak ilanın tam metnine ulaşabilirsiniz.

İlanın Tam Metni