Yapılan en son duyuruya göre İçişleri Bakanlığı kendi bünyesine istihdam etmek için farklı illere tüm Türkiye genelinde personel alımı yapacak. İçişleri Bakanlığı taşra teşkilatı Valilik, Kaymakamlık, İl ve İlçe nüfus birimlerinde görevlendirmek üzere Lisans mezunu 928 sözleşmeli büro personeli alacak. Başvuru yapan adaylar, İçişleri Bakanlığı tarafından yapılacak olan sözlü sınav ile belirlenecektir. Sözlü sınav her ilde yapılmayacak olup bölgesel olarak 7 farklı bölge toplanacak. Sözlü Sınav Ankara, İstanbul, izmir, Antalyai tarbzon, Diyarbakır ve Erzurum illerinde yapılacak. Bu illerde sınav eş zamanlı olarak başlayacak olup 03 Temmuz 2017 tarihinde yapılacaktır. Sınava katılmaya hak kazananların listesi ise 08 Haziran 2017 tarihinde bakanlığın resmi internet sayfasında duyurusu yapılacaktır. 

SÖZLÜ SINAV İÇİN ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR:

İçişleri Bakanlığı lisans mezunu 928 personel alımı ilanına başvuruda bulunmak isteyen adaylar, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımaları, Lisans mezunu olmak, sınavın yapılacağı yılın ocak ayı itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden en az 60 ve üzeri puan almış olmaları gerekmektedir. 

Kamu Personeli Seçme Sınavı puan sırasına göre kadro sayısının dört katı kadar aday sadece sözlü sınava çağırılacaktır. 

BAŞVURULAR:

İçişleri Bakanlığı sözleşmeli personel alımı ilanına adaylar, 15 Mayıs 2017 tarihi ile 22 Mayıs 2017 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirmeleri şarttır. Başvurular, elektronik ortamdaki İş Talep Formu ile yapılacaktır. Posta yoluyla veya bizzat müracaatlar kabul edilmeyecektir. 

DAHA DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLA.
Editör: TE Bilisim