İçişleri Bakanlığı 10 Mayıs 2017 tarihli yapmış olduğu duyurusuna göre bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak amaçlı farklı illerden toplamda 1545 memur personel alımı yapacak. Yapılan duyuruya göre İçişleri Bakanlığı alımını tüm Türkiye genelinde yapacak. İlana sadece Lisans ve Önlisans mezunları başvuruda bulunabilecek. Aranan şartlara göre uygun olan adaylar başvurularını, 15 Mayıs 2017 tarihi ile 22 Mayıs 2017 tarihleri arasında ilgili sınav duyurusu bölümünde yayımlanacak olan başvuru linki aracılığıyla e-Devlet şifresi ile erişip elektronik ortamda başvuru yapacaklar. 

İçişleri Bakanlığı adaylardan, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımaları, Önlisans veya Lisans mezunu olmak, sözlü sınavın yapılacağı yılın ocak ayı itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak, 2016 Yılı Kamu Personel Seçme Sınavı (B) Grubundan; Lisans mezunları için KPSSP3, Önlisans mezunları için KPSSP93 puan türlerinden en az 60 ve üzerinde KPSS puanı almış olmak kaydıyla KPSS puan türü esas alınarak yapılacak başarı puan sıralamasına göre ilan edilen pozisyonun 4 katı adayın içerisinde bulunmak. şartları aranmaktadır. Bu şartlara uygun olan adaylar sözlü sınava katılacaktır. 

Başvuru onaylanan ve sözlü sınava katılmaya hak kazanan adaylarin listesi ise İçişleri Bakanlığı resmi internet sitesinde (www.icisleri.gov.tr) duyurusu yapılacaktır. Bunun dışında adaylara şahsen tebligat kesinlikle gönderilmeyecektir. Listede adı yer alan adaylar ise, bölgesel olarak 7 ilde 3 temmuz 2017 tarihinde eş zamanlı olarak başlayacak olan sözlü sınava katılacaktır. Sözlü sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi, sınav yerleri, sınav tarihleri ve ilgili diğer bilgiler 8 HAZİRAN 2017 tarihinde Bakanlığın (www.icisleri.gov.tr) internet adresinde ilan edilecektir. 

Buna göre sözlü sınava başvuruda bulunmak isteyen kişiler başvurularını, 15 Mayıs 2017 tarihi ile 22 mayıs 2017 tarihleri arasında yapmaları şarttır. Başvurular elektronik ortamda yapılacak olup posta yolu ile veya şahsen yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar ( https://goo.gl/W5MJcU ) bağlantısını kullanarak ilanın tam metnini inceleyebilirler. İlanın tam metninde sınav ile ilgili detaylı bilgi ve alım tablosu yer almaktadır.
Editör: TE Bilisim