Geçen hafta Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılmış olan duyuruya göre İçişleri Bakanlığı 1545 kişilik alım yapacağını belirtmişti. İçişleri Bakanlığının duyurusuna göre başvurular bugün ( 15 Mayıs 2017 ) başladı. Başvuruda bulunacak olan adaylar en geç 22 Mayıs 2017 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri şarttır. Adaylar başvuru şartlarını taşıdıkları taktirde başvurularını gerçekleştirebilirler.

EN AZ KPSS 60 PUAN ŞARTI:

Adaylar İçişleri Bakanlığı nın 1545 kişilik alım ilanına başvuruda bulunabilmeleri için 2016 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 60 puan almış olmaları şarttır. Lisans mezunu ve Önlisans mezunları başvuru yapabileceği gibi adaylar, KPSSP3 puan türünden ve KPSSP93 puan türünden puana sahip olmaları gereklidir. Ayrıca KPSS puan sırasına adaylar İçişleri Bakanlığı tarafından yapılacak olan sınava tabii tutulacaklardır. Sınavda başarılı not alanlar kadroya dahil edilecektir.

ALIM KADROLARI:

İçişleri Bakanlığı Sözleşmeli olarak 1545 Büro Personeli Alımı yapacağını belirtti. Adaylar başvurularını tüm Türkiye genelinde yapabilecektir. Türkiye genelindeki tüm illerde alım yapılacaktır. Özellikle İstanbul, Ankara ve İzmirde en yüksek personel alım sayılarını görebiliriz. İçişleri Bakanlığı 1545 kişilik boş kadrosu ile, 928 Lisans mezunu ve 617 Önlisans mezunu alacak. Personel adaylarının kadroya girdikleri ve görevine başladıktan sonraki alacakları ücret 2 Bin 158 TL olarak belirlenmiştir.

SÖZLÜ SINAV YAPILACAK!

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılacak olan sözlü sınav ile kadro girişleri belirlenecektir. Adaylar başvuru şartlarını taşıdıkları ve KPSS puan sıralamasına girdikleri taktirde sınava katılabileceklerdir. KPSS puan sırasına göre sınava kadro sayısının 4 katı kadar çağırılacaktır. Başvuru yapan adayların sınava girebileceklerini öğrenebilmeleri için 26 Mayıs 2017 tarihinde İçişleri Bakanlığı tarafından yapılacak olan duyuruyu takip etmeleri gerekmektedir. Duyuru İçişleri Bakanlığının resmi internet sayfası olan (www.icisleri.gov.tr) adresli internet sitesinde ilan edilerek duyurulacaktır.

SINAVA KATILMA ŞARTLARI:

İçişleri Bakanlığı adaylardan, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki A bendinde belirtilen şartları taşımaları, en az önlisans mezunu olmak, Sınavın yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak, 2016 Yılı Kamu Personel Seçme Sınavı (B) Grubundan; Lisans mezunları için KPSSP3, Önlisans mezunları için KPSSP93 puan türlerinden en az 60 ve üzerinde KPSS puanı almış olmak kaydıyla KPSS puan türü esas alınarak yapılacak başarı puan sıralamasına göre ilan edilen pozisyonun 4 katı adayın içerisinde bulunmak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR BAŞLADI!

Alım başvuruları bugün ( 15 Mayıs 2017 ) itibari ile başladı. Adaylar başvurularını en geç 22 Mayıs 2017 tarihine kadar yapmaları gerekmektedir. Başvurular e-Devlet şifresi ile yapılacağından, adayların (www.turkiye.gov.tr) hesabının bulunması zorunludur. Söz konusu hesabın kullanılabilmesi için, adayların e-Devlet şifresi almaları gerekmektedir. Adaylar, e-Devlet şifresini içeren zarfı, PTT Merkez Müdürlüklerinden, şahsen başvuru ile üzerinde T.C. Kimlik numarasının bulunduğu kimliğini ibraz ederek temin edebilirler.

 İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar ( https://goo.gl/W5MJcU ) bağlantısını kullanarak ilanın tam metnini inceleyebilirler. İlanın tam metninde sınav ile ilgili detaylı bilgi ve alım tablosu yer almaktadır.
Editör: TE Bilisim