İçişleri Bakanlığı 24 Ekim 2017 tarihli yapmış olduğu duyurusuna göre Bekçi adaylarına müjdeli haberi verdi. İçişleri Bakanlığı duyurusuna göre 2 bin ikişilik kadro ile Çarşı ve Mahalle Bekçisi alınacak. Duyuruya göre adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranmıyacak. Adaylar başvuru şartlarını taşımaları dahilinde başvurularını gerçekleştirebilecek ve başvuruların kabul edilmesinin ardından Sözlü sınava tabii tutulacak.

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR NELERDİR?

İçişleri Bakanlığı alım yapacağı 2 bin Bekçi kadrosu için adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Erkek olmak, Askerliğini yapmış olmak, 30 yaşından gün almamış olmak, Görevini devamlı yapmasına engel olabikecek bir sağlık problemi olmamak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşıyor olmak, En az 167 cm boyunda olmak, Herhangi bir hastalığa bağlı olmaksızın, beden kitle indeksi 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olmak. {ağırlık(kg)/[boy(m)]2 } örnek: 80/1,752=26, Kamu haklarından mahrum bulunmamak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR:

İçişleri Bakanlığı Bekçi alım ilanına başvuruda bulunacak olan adaylar, 08 Kasım 2017 tarihi ile 22 Kasım 2017 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular, Hafta içi Mesai saatleri içerisinde İlçe Emniyet Genel Müdürlüklerine şahsen yapılacaktır. Başvurusunu yapmış olan adaylar, 04 Aralık 2017 tarihi ile 13 Aralık 2017 tarihleri arasında sözlü sınava katılacak ve sözlü sınavda başarılı olan adaylar ise, 24 Aralık 2017 tarihinde yazılı sınava katılacaklardır. İlanın tam metnini incelerek daha detaylı bilgi alabilrisiniz. İlanın tam metni içni aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim