İçişleri Bakanlığının Mayıs ayının başında yapmış olduğu duyurusuna göre bünyesine tüm Türkiye genelindeki illerde bulunan bakanlıklar için alım ilanı yayımlamıştı. İlana göre başvurular, 15 Mayıs 2017 tarihinde başlamıştı. Başvuru yapacak adaylar için bugün son şans. Adaylar aşağıda verdiğimiz bilgiler doğrultusunda başvurularını gerçekleştirebilirler.

GENEL BİLGİ:

İçişleri Bakanlığ bünyesindeki memur personel eksikliğini kaşılamak amaçlı farklı bölgelerde bulunan bakanlıklarına alım yapacak. İçişleri Bakanlığ tüm Türkiye genelinde toplamda 1545 Sözleşmeli Büro Personeli alacak.

KPSS ŞARTI VAR!

İçişleri Bakanlığ alımını yapacak oluğu Sözleşmeli büro personeli adaylarından Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı arayacak. Adaylar 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından B grubu puan sırasına göre en az 60 puan almış olmaları şarttır. Adaylardan KPSSP3 ve KPSSP93 puan türünden puan aranacaktır.

KPSS PUAN SIRASINA GÖRE SINAV YAPILACAK!

İçişleri Bakanlığ alımını yapacak olduğu 1545 kişilik kadro ile adayların pozisyonlara yerleşebilmeleri için 26 Mayıs 2017 tarihinde sınav yapacaktır. Sınava kadro sayısının 4 katı kadar KPSS puan sırasına göre alınacaktır. Ayrıca alımlar tüm Türkiye genelinde olduğu için Giriş sınavı sadece, Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Trabzon, Diyarbakır ve Erzurum illerinde yapılacaktır.

EĞİTİM ŞARTI:

Adaylar başvuru yapabilmeleri için Lisans mezunu ve Önlisans mezunu olmak zorundadır.İçişleri Bakanlığ Önlisans mezunu, 617 ve Lisans mezunu 928 personel olmak üzere toplamda 1545 Sözleşmeli Büro Personeli alacaktır.

GENEL ŞARTLAR:

İçişleri Bakanlığ boş pozisyonlar için adayların sınava katılabilmeleri için, Sınavın yapılacağı yılın ocak ayı itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmaları, 657 sayılı devlet memurlarının 48. maddesindeki A bendinde bulunan şartları taşımaları ve en az önlisans mezunu olmaları şartları aranacaktır. Bu şartlara uygun olmayan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

BAŞVURULAR:

Başvurular 15 Mayıs 2017 tarihinde başlamış olup en geç bugün içerisinde sona erecektir. Hala başvuru yapmayan adaylar başvurularını bugün yapmak zorundadır. Başvurular elektronik ortamda yapılacak olup posta yolu ile veya şahsen yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar ( https://goo.gl/W5MJcU ) bağlantısını kullanarak ilanın tam metnini inceleyebilirler. İlanın tam metninde sınav ile ilgili detaylı bilgi ve alım tablosu yer almaktadır.
Editör: TE Bilisim