İstanbul Büyükşehir Belediyesi ( İBB ) 500 kişilik zabıta memuru alımı için ilan yayımlamıştı. Yayımlanan ilana göre Zabıta alımı başvuruları 01 Ağustos 2018 tarihinde başladı ve başvurularda son günlere gelindi. Bu haberimizde henüz başuru yapmamış olan veya başvırı yapmış ancak bundan sonra ne yapılacağını bilmeyen adaylar için detaylı bilgi vereceğiz.

BAŞVURU ŞARTLARI:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 500 kişilik boş kadro ile Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu memur personel alacak. Buna göre adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki belirtilen şartları taşımaları gerekmektedir. Özel olarak ise, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans meuznları için KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir. Ayrıca Erkek adaylardan 167 cm ve bayan adaylarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak, Sınav itibari ile 30 yaşını doldurmamış olmak ve daha önce çalıştığı kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak şartları aranacaktır.

BAŞVURULARDA SON GÜN!

Adaylar söz konusu olan ilan için başvurularına 01 Ağustos 2018 tarihinde başladılar. Buna göre başvuru şartlarını taşıyan adaylar başvurularını en geç 15 Ağustos 2018 tarihi ne kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular, http://basvuru.ibb.gov.tr adresi üzerinden elektronik ortamda doldurarak imzaladıkları başvuru formu ve yukarıda sayılan belgeler ile birlikte tabip gözetiminde boy ve kilo ölçümü yapmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi Yenikapı Etkinlik Alanı Cerrahpaşa Mahallesi Kennedy Caddesi No: 46 Fatih İstanbul adresine 15/8/2018  tarisi saat 17:00 a kadar şahsen müracaat ederek başvuru sürecini tamamlayacaklardır.

BAŞVURU İÇİN İSTENEN BELGELER:

Adaylardan başvuru esnasında, 1 adet Nüfus cüzdanı aslı ve Kurumumuzca onaylanmak üzere fotokopisi, 1 adet Mezuniyet belgesinin aslı ve Kurumumuzca onaylanmak üzere fotokopisi, 2016 KPSS sonuç belgesinin internet çıktısı ve 2 adet Biyometrik fotoğraf belgeleri istenecektir.

BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ: 

Başvuru işlemini tamamlayan adaylar, İBB tarafından ypılan olan KPSS değerlendirmesine tabii tutulacaklardır. Adayların KPSS puan sıralaması alınarak kadro sayısıs 5 katı kadar aday Sınava çağırılacaktır. Sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi 17 Ağustos 2018 tarihinde http://basvuru.ibb.gov.tr adresinden ilan edilecek olup adaylar sınav giriş belgelerine bu adres üzerinden erişebilecektir.

SÖZLÜ SINAV:

Zabıta memuru kadroları için yapılacak sözlü sınav 27 Ağustos 2018 tarihi ile 1 Ekim 2018 tarihleri arasında Yenikapı Etkinlik Alanı Cerrahpaşa Mahallesi Kennedy Caddesi No: 46 Fatih İstanbul adresine bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde yapılacaktır.

Başvuru kılavuzuna ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim