Devlet Personel Başkanlığı tarafından duyuruları devam edecen Valillikler çok sayıda Bekçi alımı yapacaklar. Binlerce aday bu ilanları uzun süredir beklemekteydiler. Duyurular yavaş yavaş yapılmaya başlandı ve tahmini olarak 14 bin bekçi alınacak. Şimdiye adar bir çok Valilik ilanları yayımladı ve daha yayımlanması beklenmektedir.

Valilikler tarafında yapılan duyuruya göre, Farklı bölgelerden il ve İlçelerden çok sayıda Çarşı ve Mahalle Bekçisi alınacak. Buna göre Çarşı ve Mahalle Bekçisi kapsamında Emniyet Hizmetleri Sınıfından yayımlanan Valilikler il mülki sınırları içerisinde İlçelerde görevlendirmek üzere Valilikler tarafından belirlenen kontenjana uygun Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı yapılacak.

Adaylar başvurularını gerçekleştirebilmeleri için aranan bütün nitelikleri taşımaları zorundadır. Başvurularını yapan adaylar, Valilikler tarafından öncelikle Sözlü sınava daha sonra yazılı sınava tabii tutulacaklardır. Sözlü sınavdan başarılı olanlar yazılı sınava çağırılacak olup, yazılı sınavdan da başarılı olanlar valilikler tarafından hazırlanacak Asil ve Yedek aday listesi belirlenecektir. İlin merkez ilçe sınırları içinde çalıştırılmak üzere alınacak adaylar için giriş sınavları Valilikçe il merkezinde, diğer ilçelerde ise Kaymakamlıkça ilçe merkezinde yapılacaktır. Adaylar bu süreci Valiliği veya Kaymakamlığı resmi internet sitesi üzerinden takip edebilirler.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Çarşı ve Mahalle bekçisi alım ilanlarına başvuru şartlarını taşıyan herkes başvuru yapabilir. Adaylardan, En az lise mezunu veya dengi okul mezunu olmak, Erkek olmak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 30 yaşından büyük olmamak, Askerlikhizmetini yapmış olmak, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir rahatsızlığı bulunmamak, En az 167 cm boyunda olmak, Herhangi bir hastalığa bağlı olmaksızın beden kitle indeksi 18 ( dahil ) ile 27 ( dahil ) olmak, Kamu haklarından mahrum bırakılmamış olmak, Türk toplum telakkilerine (anlayışına) göre kötü şöhretli tanınmamak ve Başvuru yapılacak il/İlçe sınırları içerisinde en az bir yıl ikamet ediyor olmak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Bekçi alım ilanına başvurular Valiliklerin belirlediği tarihleri içerisinde yapılacaktır. Valiliklerin ilanlarına göre başvurular Kasım ayı içerisinde başlayacak ve kasım ayı içerisinde sona erecektir. Adaylar başvuru şartlarını taşımaları ile başvurularını, Hafta içi 08:30 ile 17:00 saatleri arasında ilgili İlçe Emniyet Müdürlüklerine şahsen yapacaklardır.

HANGİ VALİLİK KAÇ BEKÇİ ALIMI YAPIYOR?

isinolsa.com olarak sürekli olarak ilanları takip ediyoruz ve şimdiye kadar yayımlanan Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı yapan Valilikleri aşağıda belirtiyoruz. Aşağıdaki tabloda alım yapan valiliklere, başvuru tarihlerine ve detaylara ulaşabilirsiniz. Bu sayfa sürekli olarak güncellenecek olup sürekli buradan takip edebilirsiniz. Şimdiye kadar yayımlanan ilanlar genelinde Farklı Valilikler 5 bin 300 Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı gerçekleştirecek. İşte Alım Yapan Valilikler.

ALIM YAPAN VALİLİK

SAYI

BAŞVURU TARİHLERİ

DETAYLAR

Ankara Valiliği

1000

22/11-06/12 2017

TIKLAYIN

Koceli Valiliği

200

06/11-06/12 2017

TIKLAYIN

TOPLAM

Editör: TE Bilisim