Gümrük ve Ticaret Bakanlığı boş pozisyonların doldurulması için personel alımı yapmaya devam ediyor. Buna göre söz konusu kurum farklı pozisyonlar için yeni alımlar yapmakta ve yeni stratejik planlar belirlemektedir. Geçtiğimiz günlerde öğrenilen bilgiye göre Gümrük ve Ticaret Bakanlığının yurt dışı tecrübesini artırabilmek için harekete geçtiği ve bu anlamda bazı adımlar atacağı duyulmuştu. Bu adımlar arasında yurt dışına lisansüstü eğitim görmek içni toplam 25 personelin gönderileceği yer almaktadır. Aynı zamanda bu stratejinin 2017 yılı içerisinde yapılması bekleniyor fakat şu anda gündemde olan soruşturmaların tamamlanması ile bu stratejik plan 2016 yılı içerisinde de yapılabilir.

2017 Tarihi Verildi

Gümrük ve Ticaret Bakanlığının kendi bünyelerinde farklı pozisyonlarda istihdam etmek üzere bin personel alımı yapılacağı öğrenildi. Fakat bu alım için 2017 tarihi verildiği de yine öğrenilen bilgiler arasındadır. Şu anda bin personel alımının sene içerisinde yapılması beklenmiyor ve gelecek sene hangi tarihte bu alımların gerçekleştirileceği henüz kesin değil.

Fakat konu hakkında önümüzde ki sene içerisinde Gümrük ve Ticaret Bakanlığından açıklama yapılması ve bin personel alımının hangi pozisyonlar için yapılacağı. Alınacak olan personellerde hangi niteliklerin bulunması gerektiği konusunda ve başvuruların ne zaman başlayacağı nasıl yapılacağı konusunda açıklamaların yapılması beklenmektedir.
Editör: TE Bilisim