Gümrük ve Ticaret Bakanlığı 3 Bin Memur Personel Alacak

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yeni yılda 3 bin yeni personel almayı planlıyor. Büyük önem taşıyan bazı sınır kapılarına da daha hızlı işlem yapılabilmesi için duble yol yapımına başlanması gündemde.

Hükümet 2014 yılını ihracat rekorlarıyla kapatınca, yeni yılda bu rekorları bir üst seviyeye çıkarmayı amaçlıyor. Bundan dolayı işe ilk olarak sınır kapılarından başlanacak. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı teknolojik alt yapının yanı sıra verilen hizmeti de hızlandırmayı planlıyor. Bu nedenle yeni yılda 3 bin yeni personel almayı planlıyor.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli’nin mecliste Milletvekilleri ile yaptığı konuşmalarda, Gümrük Bakanlığı bünyesinde bulunan 3 bin kadronun açıktan atama yapılarak izin talebi için kanun tasarısı taslağı hazırlandığını belirtiyor. Aynı zamanda Gümrük Bakanı açıklamalarında “Doğu'daki bölge müdürlükleriyle bağlantı müdürlüklerindeki personel ihtiyacı; Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Yer Değiştirme Yönetmeliği çerçevesinde yapılan 2014 yılı rotasyon döneminde giderilmiştir." Sözlerine yer verdi.

Önemli Sınır Kapılarından İran Sınır Kapısına Duble Yol Yapılacak Gümrük ve Ticaret bakanı Nurettin Canikli yaptığı açıklamalarda Gürbulak Gümrük Kapısı'nda giriş-çıkış için ayrı şekilde şerit sayılarının birden ikiye çıkarılmasına ilişkin çalışmaların sürdüğüne de dikkat çekti. Ayrıca bu sınır kapısında kantar sayılarının da arttırılması planlanıyor.

Sınır Kapılarında Muayene Peronları Arttırıldı Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli ayrıca bir çok sınır kapısında yeni saha düzenlemeleri yapılarak muayene peronlarının da arttırılacağını belirtti. Buradaki amaç ise çok sayıda ve düzenli araç girişine imkan vermek ve kaliteli, hızlı hizmet sağlamak.